Кабачки, як білі гриби на Зиму! Моя обов’язкова консервація!
Кабачки, схожі за смаком з білими грибами – це ідеальна закуска на будь-якому святковому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 3 кг;
- часник подрібнений – 2 ст.л;
- олія соняшникова – 1 стакан;
- оцет 9% або яблучний – 1 стакан;
- кріп і петрушка по пучку;
- цукор – 6 ст.л;
- сіль – 2 ст.л;
- перець – 1 ст.л;
- гострий перець стручок (за бажанням).
Процес приготування
Кабачки вибираємо тверді, щоб вони в процесі обробки не перетворилися в м’яку масу.
Ріжемо кабачки на шматочки по 1 см завтовшки і додаємо всі перераховані інгредієнти.
Часник попередньо подрібнюємо і додаємо його навіть більше, якщо вам подобається, зелень також дрібно січемо.
Всю масу ретельно перемішуємо і залишаємо на 3 години, але періодично, бажано, кожні 30 хвилин, перемішуємо.
Розкладаємо кабачки по стерилізованим баночках і ставимо на стерилізацію в каструлю на рушник.
Заливаємо по шийку водою, накриваємо кришками і після закипання, стерилізуємо 5 хвилин 0.5 баночки, 1 л баночки – 10 хвилин і т.д.
Закручуємо кришками, перевертаємо і так залишаємо охолоджуватись.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.