Кабачкова ікра, справжня “Заморська”. Покроковий рецепт
від Denzhyttya
8 Серпня, 2022
Кабачкова ікра – рецепт та фото від коліжанки. Знаменита закуска, приготовлена в домашніх умовах. Покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- 3 кг кабачки чищені
- 800 г морква
- 800 г цибуля
- 2 ст л солі
- 2 ст л цукри
- 250 мл олії соняшникової без запаху
- 125 г томатної паста
- 2 ст л оцет 9%
- Спеції – перець червоний та чорний мелений, часник за бажанням.
Вихід 6 банок по 0,5 л.
Приготування:
- Миємо овочі. Кабачки та цибулю нарізаємо кубиками, Моркву натираємо на тертці.
- Додаємо сіль до кабачків, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.
- Цибулю з морквою злегка пасеруємо до золотистого кольору.
- Кабачки тушкуються у власному соку.
- Коли цибуля стала золотистою, додаємо томатну пасту.
- Щоб ікра була густа, рідину треба регулювати соком від кабачків. Спочатку скласти в друшляк невелику кількість кабачків і перекласти в ємність із цибулею, морквою та томатною пастою.
- Тушкуємо овочі до однорідного стану. Регулярно помішувати, додавати сік від кабачків. Як все стало як однорідна кашка, у цей момент приступаємо до збивання блендером, не знімаючи з вогню.
- Після того як добре збили блендером додаємо 2 столові ложки оцту. Ще кип’ятимо ікру 5 хвилин. Після додавання оцту будьте обережні, ікра дуже сильно бризкається, можна отримати опіки. Обов’язково накривайте кришкою.
- Вийшла однорідна маса з пікантним ароматом.
- Поки гаряча ікра, розкладаємо її по стерильним банкам і закриваємо стерильними кришками.
Виходить кабачкова справжня ікра “ЗАМОРСЬКА”.
Джерело:
zhyttia.com.ua