Кабачкова заготовка “Кубик”: готується без стерилізації, зберігається без холодильника

Готую кабачкову заготівлю на зиму “Кубик”! Вдала та дуже смачна закуска до будь-якого столу! Зберігається без льоху чи холодильника!

Такі кабачки в мене рідко доживають до весни. Зазвичай, останню баночку з’їдаємо вже ближче до Нового року! Навіть просто з хлібом дуже смачно, не кажучи вже про відварену картоплю або якесь запечене м’ясо!

Нам знадобиться на 3 баночки по 0,64 л:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Солодкий перець – 300 г.
  • Цибуля – 200 г.
  • Морква – 140 г.
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Гострий перець чилі половинка
  • Цукор – 100 г.
  • Сіль – 35 г.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Соняшникова олія – 75 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Приготування:

  1. Помідори перемелюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника
  2. Моркву, болгарський перець, цибулю, гострий Чилі та часник подрібнюємо у кашу, аналогічно помідорам.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника
  3. Всипаємо цукор, сіль, чорний перець горошком, вливаємо олію, мішаємо, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника
  4. Як тільки маса закипіла, додаємо кабачки, нарізані дрібним кубиком, доводимо до кипіння та варимо 50 хвилин.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника
  5. Через 50 хвилин знімаємо з вогню, вливаємо 9% оцет і добре все перемішуємо.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника
  6. Розливаємо закуску по заздалегідь стерилізованим банкам, закручуємо кришками (якщо переживаєте можете додаткового простерилізувати), ставимо дном вгору, кутаємо в ковдру або рушник і залишаємо до охолодження.Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника

Готові баночки прибираємо на зберігання у темне місце. Закуска добре зберігається навіть при кімнатній температурі!Кабачкова заготовка "Кубик": готується без стерилізації, зберігається без холодильника

Взимку до вечері, на святковий стіл або просто на гріночку намазати – дуже смачно! Одна з моїх улюблених обов’язкових кабачкових заготовок, яку завжди їдять із насолодою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: