Кабачкова запіканка на сковорідці. Швидше за все, Ви з’їсте все відразу
від Denzhyttya
5 Серпня, 2021
Запіканка на сковорідці. Дуже ніжна, ароматна і смачна, можна з’їсти відразу всю. Спробуйте приготувати!
Інгредієнти:
- 3 зовсім маленьких кабачка (або 2 середніх)
- 1 пачка сиру (180 гр)
- 2 яйця
- 30 мл молока
- 2 ст.л. борошна
- 80 гр твердого сиру
- сіль, перець, орегано
- 2 зубчики часнику
Приготування:
- Кабачки необхідно тонко нарізати, я наріжу їх спіралерізкою, можна нарізати ножем, можна овочечисткою для овочів.
- Ось така миска у мене вийшла! Кабачки ми не солимо!
- І тепер приступаємо до заливки: до пачки сиру (180 г) додаємо 2 яйця. Бажано взяти сир без сильної кислинки. І вливаємо 30 мл молока. І перемішуємо до однорідності.
- Додаю пару столових ложок борошна, щоб вона потім взяла на себе сік від кабачків.
- І ще раз добре перемішуємо.
- Тісто солимо, додаємо спецій за смаком. Я додам чорний мелений перець і орегано.
- Видавлю пару зубчиків часнику через прес.
- Додаю 80 гр тертого сиру.
- Додаємо кабачки до сирного тіста і гарненько перемішуємо.
- Сковороду розігріваємо, змащуємо олією.
- Викладаємо суміш, розрівнюємо і накриваємо кришкою.
- Готуємо хвилин 15 на маленькому вогні.
- Середина буде ще сирою, але краєчки вже підрум’яняться. Накриваємо тарілкою і перевертаємо.
- Додаємо трохи олії і акуратно “зіштовхуємо” запіканку на сковорідку.
Накриваємо кришкою і на маленькому вогні доводимо до готовності ще 15 хвилин. Обов’язково перевірте готовність на суху зубочистку.
Запіканка готова! Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua