Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска

Кабачкова ікра – це традиційна страва, яку завжди готують в сезон свіжих овочів. Можна відразу подавати на стіл, зробити багато баночок заготовок і взимку насолоджуватися такою смакотою.

Інгредієнти:

  • кабачки, 1.6 кг
  • морква, 500 г
  • цибуля, 400 г
  • сіль, 2 ч.л
  • цукор, 1 ч.л
  • олія соняшникова, 4 ст.л
  • оцет 9%, 1 ст.л
  • соус томатний або паста, 2 ст.л
  • спеції.

Приготування:

  1. У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.
  2. Порада: якщо у вас молоді кабачки, тоді м’якоть з насінням не прибираємо, а у стиглих, краще прибрати.
  3. Ріжемо кабачки і моркву, цибулю кубиками.
  4. На сковорідці обсмажуємо трохи моркву, до напівм’якості.
  5. Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.
  6. Моркву змішуємо з цибулею і продовжуємо тушкувати.
  7. Порада: олії додавайте стільки, щоб овочі добре тушкувалися, щоб не пригорали.
  8. В овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
  9. Готові овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати за смаком перець.
  10. Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове.
  11. В середньому, процес тушкування займаємо 30 хвилин.
  12. Додаємо спеції, часник і тушкуємо пару хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.
  13. Перебиваємо масу блендером, тушкуємо трохи і розкладаємо по стерилізованим баночках і закручуємо кришками.
  14. Після охолодження, ставимо на зберігання в комору або підвал.
  15. Перед тим, як влити оцет, спробуйте, щоб додати за смаком сіль, цукор і спеції.Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска

Кабачкова ікра виходить ніжною, ароматною, густою, ідеальна закуска на стіл і намазка на бутерброди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: