Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска
від Denzhyttya
28 Липня, 2021
Кабачкова ікра – це традиційна страва, яку завжди готують в сезон свіжих овочів. Можна відразу подавати на стіл, зробити багато баночок заготовок і взимку насолоджуватися такою смакотою.
Інгредієнти:
- кабачки, 1.6 кг
- морква, 500 г
- цибуля, 400 г
- сіль, 2 ч.л
- цукор, 1 ч.л
- олія соняшникова, 4 ст.л
- оцет 9%, 1 ст.л
- соус томатний або паста, 2 ст.л
- спеції.
Приготування:
- У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.
- Порада: якщо у вас молоді кабачки, тоді м’якоть з насінням не прибираємо, а у стиглих, краще прибрати.
- Ріжемо кабачки і моркву, цибулю кубиками.
- На сковорідці обсмажуємо трохи моркву, до напівм’якості.
- Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.
- Моркву змішуємо з цибулею і продовжуємо тушкувати.
- Порада: олії додавайте стільки, щоб овочі добре тушкувалися, щоб не пригорали.
- В овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
- Готові овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати за смаком перець.
- Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове.
- В середньому, процес тушкування займаємо 30 хвилин.
- Додаємо спеції, часник і тушкуємо пару хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.
- Перебиваємо масу блендером, тушкуємо трохи і розкладаємо по стерилізованим баночках і закручуємо кришками.
- Після охолодження, ставимо на зберігання в комору або підвал.
- Перед тим, як влити оцет, спробуйте, щоб додати за смаком сіль, цукор і спеції.
Кабачкова ікра виходить ніжною, ароматною, густою, ідеальна закуска на стіл і намазка на бутерброди.
Джерело:
mandarynka.com.ua