Кабачки по-сербськи готую вже 40 років. Всі хто пробує, просить рецепт
від Denzhyttya
18 Серпня, 2021
Кабачки в сметанній заливці з ароматними травами, часником і зеленню – це розкішна страва, яка завжди вдало виходить і подобається всім, хто його пробує.
Інгредієнти:
- кабачки, 1 кг
- сіль, перець, базилік, паприка
- зелень свіжа
- сметана 200 г
- вода, 100 мл
- яйця, 1 шт
- часник, 2 зубчики
- соняшникова олія, 3 ст.л
- борошно, 1 ст.л
Приготування:
- Кабачки ріжемо шматочками.
- Олію змішуємо з сіллю і перцем, сухим базиліком і паприкою.
- Змішуємо в цьому маринаді кабачки і викладаємо їх одним шаром у форму для запікання.
- Запікаємо при 220 градусах 15 хвилин. Таким чином запікаємо всі кабачки.
- Порада: можна обсмажити їх на сковорідці, щоб не чекати, поки всі порції приготуються в духовці.
- Змішуємо сметану з сіллю і перцем, тертим часником, нарізаною зеленню.
- Вливаємо воду і вимішуємо соус.
- Викладаємо кабачки в глибоку сковорідку і заливаємо соусом, постійно перемішуючи, доводимо масу до закипання.
- Подаю в гарячому вигляді до будь-яких гарнірів, виходить дуже смачно і ароматно.
Джерело:
mandarynka.com.ua