Кабачки з овочами в сметані. Найпростіший спосіб приготування

Сьогодні буду готувати тушкований кабачок найпростішим способом. Простіше просто не буває! На все про все вам знадобиться не більше 20 хвилин і смачний, корисний і ароматний гарнір у вас на столі. Можна їсти і просто так, якщо ви на дієті. Якщо ж ви не на дієті, то можна і з котлеткою. Найцікавіше, що такі кабачки дуже добре їдять діти! Сама була здивована.

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • олія соняшникова – 2 – 3 ст.л.
  • кабачок – 600 – 700 гр.
  • сметана – 2 ст.л. з гіркою
  • часник – 1 зубчик
  • сіль
  • перець
  • спеції – (у мене сіль)

Приготування:

  1. У сковорідці розігріваю олію і обсмажую до м’якості нашатковану цибулину і потерту на великій тертці моркву.
  2. Кабачок (у мене він був великий) почистила від шкірки і порізала кубиком, але не дуже дрібно.
  3. Якщо кабачок буде зовсім “молоденький”, тоді очищати його від шкірки не потрібно.
  4. Як тільки цибуля і морква обсмажилися до м’якості, перекладаю до них порізаний кабачок і добре перемішую.
  5. Потім закриваю кришку і тушу на середньому вогні хвилин 5 – 7, не більше.
  6. У мене пройшло 6 хвилин, знову все перемішую і додаю сіль за смаком, сметану і зубчик часнику, пропущений через прес.
  7. Можна використовувати перець і якісь свої улюблені приправи.
  8. Перемішую, закриваю кришкою і знову тушкую хвилини 2, не більше.
  9. Все, наша страва готова!
  10. Добре, як самостійна страва і, як гарнір до м’ясних і рибних страв.
  11. При бажанні можна додати свіжої зелені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: