Капусники з фаршем: бюджетний варіант котлет
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Пропонуємо бюджетний варіант приготування котлет. Для цього фарш доповнюємо подрібненою капустою, майже в такому ж об’ємі. В результаті виходить в два рази більше фаршу і самих котлет. По-суті, це один з варіантів капусників з фаршем. Крім збільшення об’єму, капуста робить вироби соковитішими, м’якшими і кориснішими. Смак котлет трохи змінюється, також присутній легкий капустяний аромат. Котлети спочатку смажаться на сковороді, після доходять до готовності в духовці.
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста – 500 г
- М’ясний фарш – 600 г
- Яйце куряче – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 2 шт
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Капусту відокремте від верхніх листочків, наріжте довільними шматками невеликого розміру. Цибулю очистіть, також наріжте шматочками.
- Нарізку цибулі і капусти викладіть в контейнер блендера, подрібніть. Також можна скористатися м’ясорубкою з середньою насадкою.
- Подрібнені овочі з’єднайте з м’ясним фаршем.
- Вбийте яйце, всипте сіль і мелений перець.
- Суміш ретельно перемішайте, краще це зробити руками, щоб компоненти максимально з’єдналися між собою, і маса стала однорідною.
- З суміші сформуйте биточки довгастої форми середнього розміру.
- Кожен екземпляр перед смаженням запаніруйте в борошні з усіх боків. Зайвий шар борошна струсіть.
- На плиті розігрійте сковорідку, влийте олію. У гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з обох сторін. Сковорідку прикрийте кришкою.
- Всі підсмажені котлети складіть у термостійку ємність, влийте 30 мл води, накрийте фольгою, завантажте в розігріту духовку. Запікайте їх наступні 15 хвилин при температурі 200 градусів. У духовці котлети дійдуть до готовності. Також це можна зробити в каструлі.
- Капусники готові до подачі на стіл!
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua