Капусту останнім часом готую частіше ніж м’ясо: показую як готую капустяні котлети
11 Серпня, 2022
Капусту останнім часом готую частіше ніж м’ясо, для різноманітності повсякденного меню, готую котлети без м’яса. Цей рецепт оцінять нелюбителі капусти, їдять усі, навіть діти, і хто взагалі не любить цей овоч. Виходять апетитні, з хрусткою золотистою скоринкою, ну просто смакота.
Якщо ви ще не готували такі котлети, раджу приготувати, тим більше що вони готуються швидко і просто, а виходять дуже смачні, чудово тримають форму, викликають величезний апетит.
Інгредієнти:
- Капуста – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Манні крупи – 4-5 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 30 гр
Приготування:
- Капусту дрібно нашаткуємо, опускаємо в киплячу воду і варимо до напівготовності, з моменту закипання 5-7 хвилин.
- Цим часом дрібно поріжемо цибулю та обсмажимо на сковороді з додаванням вершкового масла до золотистого кольору.
- Капусту відкидаємо на друшляк і даємо трохи охолонути, потім віджимаємо зайву вологу.
- Приготуємо овочевий фарш, до капусти відправляємо обсмажену цибулю, розбиваємо яйця, додаємо манку, сіль, зелень та спеції за смаком.
- Добре перемішуємо, залишаємо трохи постояти, щоб манка набрякла і всі інгредієнти потоваришували між собою.
- Формуємо котлети і смажимо на сковороді з двох сторін з додаванням олії на середньому вогні до золотистої рум’яної скоринки. Жаряться вони дуже швидко.
Особливо смачними котлети виходять із свіжої капусти, нового врожаю.
Хто не хоче манку в рецепті, можна замінити картоплею, хто не хоче картоплю, додайте коріння селери, буде теж дуже смачно! Хто не хоче смажити, просто протушкуйте або запікайте в духовці.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки