Карамель на молоці
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
У приготуванні домашньої карамелі головне – дотримуватися кількох простих правил. По-перше, потрібно правильно підібрати посуд. Бажано взяти світлу товстостінну каструлю, щоб легше було визначити колір цукру. По-друге, якість і свіжість продуктів. Ну і, звичайно ж, постійний контроль процесу. Тоді карамель вийде ідеальною.
Інгредієнти:
- цукор 1 скл.
- молоко 1 скл.
- Вершкове масло 25 г
- Пшеничне борошно 2 ст. л.
Приготування:
- Висипати цукор в сковороду або каструлю з товстим дном. Поставте її на середній вогонь і, помішуючи, розтопіть цукор до стану сиропу.
- Після того як цукор розплавиться, додайте до нього вершкове масло і розтопіть, постійно перемішуючи.
- В окремій ємності змішайте молоко і борошно. Додайте суміш в цукрову масу, швидко помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
- Проваріть карамель 1 хвилину, потім зніміть з вогню. Перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.
Молочна карамель може стати як самостійним десертом, так і відмінною добавкою до млинців, морозива або запіканки. Я використовувала такий крем для бісквітного рулету і торта. Мені сподобалося. Так що річ універсальна і рецепт точно стане в нагоді.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya