Карамель на молоці

У приготуванні домашньої карамелі головне – дотримуватися кількох простих правил. По-перше, потрібно правильно підібрати посуд. Бажано взяти світлу товстостінну каструлю, щоб легше було визначити колір цукру. По-друге, якість і свіжість продуктів. Ну і, звичайно ж, постійний контроль процесу. Тоді карамель вийде ідеальною.

Інгредієнти:

  • цукор 1 скл.
  • молоко 1 скл.
  • Вершкове масло 25 г
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.

Приготування:

  1. Висипати цукор в сковороду або каструлю з товстим дном. Поставте її на середній вогонь і, помішуючи, розтопіть цукор до стану сиропу.топлений цукор
  2. Після того як цукор розплавиться, додайте до нього вершкове масло і розтопіть, постійно перемішуючи.цукровий сироп з маслом
  3. В окремій ємності змішайте молоко і борошно. Додайте суміш в цукрову масу, швидко помішуючи, щоб не утворилися грудочки.цукор з молоком
  4. Проваріть карамель 1 хвилину, потім зніміть з вогню. Перекладіть в банку і зберігайте в холодильнику.молочна карамель
Молочна карамель може стати як самостійним десертом, так і відмінною добавкою до млинців, морозива або запіканки. Я використовувала такий крем для бісквітного рулету і торта. Мені сподобалося. Так що річ універсальна і рецепт точно стане в нагоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: