Карамелька – дуже смачний торт без випічки
від Denzhyttya
2 Серпня, 2020
Смачний торт, який готується без духовки. За цим рецептом впорається навіть недосвідчена господиня!
Інгредієнти:
- Печиво (топлене молоко) – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир домашній – 500 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Вода – 50 мл.л.
- Молоко – 200 гр.
- Желатин – 25 гр.
- Вершки 33% – 250 гр.
- Банан – 1 шт.
Для глазурі:
- Масло – 1 ст.л.
- Какао – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Молоко – 1 ст.л.
- Горіхи і шоколад для прикраси.
Приготування:
- Замочити желатин в молоці, прибрати в сторону. Подрібнити печиво в блендері, додати розм’якшене вершкове масло, перемішати руками. Розкласти і ущільнити у формі (4 ст.л. печива залишити для прикраси)
- Цукор (200г) висипати в каструлю, додати воду (50мл), поставити на сильний вогонь. Коли цукровий сироп буде коричневого кольору знизити температуру, додати гарячі вершки тонкою цівкою, перемішати, розчинити весь цукор.
- Розігріти желатин до 70-80 градусів.
- У сир додати ванільний цукор, цукрову карамель, желатин, перемішати блендером.
- Сирний крем нанести на печиво, зверху посипати крихтою з печива. Викласти тонкий шар з нарізаних бананів, залити сирним кремом, вирівняти. Відправити в холодильник на 30-60 хвилин.
- Готуємо шоколадну глазур. Перемішати вершкове масло (1 ст.л.), цукор (1 ст.л.), какао (1 ст.л.), молоко (1 ст.л.), розтопити на плиті.
- Після чого шоколадну глазур нанести за допомогою кондитерського рукава на торт.
Джерело:
mandarynka.com.ua