Карколомний торт-суфле з бісквітом і вишнями

Такий простий десертик підкорить кожного ласуна. Він обов’язково стане вашим улюбленцем. Незважаючи на свою простоту, тортик виходить вишуканим. Сподобається він як дорослим, так і дітям. Приготувати його дуже просто, тому ви з легкістю зможете розбавити свої сімейні чаювання такою приголомшливою випічкою.

Інгредієнти:

  • 500 гр сиру
  • 100 гр цукрового піску
  • 200 гр цукрової пудри
  • 80 мл води
  • 4 столові ложки какао
  • 1 яйце
  • 100 мл сметани
  • 400 мл вершків
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 80 гр борошна
  • 40 гр желатину
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • 250 гр консервованої вишні
  • половина чайної ложки ваніліну

Приготування:

  1. В першу чергу беремося за приготування бісквіта. Для цього в окрему ємність відправляємо яйце і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все в пишну масу.
  2. Після чого вливаємо олію і сметану. Продовжуємо процес збивання до однорідності.
  3. В іншу ємність сипем борошно, какао і розпушувач. Добре все перемішуємо і частинами відправляємо до рідкої суміші. Потрібно постійно помішувати після кожного додавання. В результаті ми повинні отримати однорідне тісто.
  4. Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо підготовлене тісто. Товщина не повинна перевищувати 3 см.
  5. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 15-20 хвилин.
  6. Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і залишаємо його остигати.
  7. В окрему ємність відправляємо желатин і вливаємо воду. Перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
  8. Беремося за приготування крему. Для цього перетираємо через сито сир і об’єднуємо його з вершками, цукровою пудрою і ваніліном. Використовуючи міксер, збиваємо все.
  9. На водяну баню відправляємо розтоплювати желатин. Потім перекладаємо його в крем і добре перемішуємо.
  10. Остиглий бісквіт нарізаємо кубиками. Тепер зливаємо сік з консервованої вишні.
  11. Беремо роз’ємну форму і застеляємо її харчовою плівкою. На дно наливаємо кілька ложок підготовленого крему.
  12. Після чого розміщуємо 1/3 бісквіта і 1/3 вишні. Поливаємо кремом і повторюємо шари ще два рази.
  13. Потім розрівнюємо поверхню торта і накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на 5-6 годин.
  14. Після закінчення потрібного часу тортик готовий і його можна подавати до чаювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: