Картопля по-королівськи, за таку страву вас чоловік зацілує
від Denzhyttya
11 Лютого, 2021
Чоловіки просто в захваті від картоплі по-королівськи.
Це не просто запечена картопля! Це картопля, яка запечена під соусом в “рукаві”.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг
- часник – 2-3 зубчики
- зелень (у мене це петрушка, кріп і цибуля) – за смаком
- соняшникова олія – 3,5 столових ложок
- спеції (сіль, перець і інші) – за смаком
Приготування:
- Картоплю миємо, витираємо, сушимо. Намагайтеся підбирати картоплю однакового розміру, щоб вона приготувалася одночасно. Якщо картопля великого розміру – її краще розрізати навпіл.
- Обов’язково зробіть проколи в кожній картоплі в 3-4 місцях.
- Часник пропустимо через прес і дрібно нарізаємо зелень.
- Соус готуємо в окремій ємності. Для цього змішаємо соняшникову олію, часник, зелень, різні приправи для картоплі, сіль і перець.
- Отриманою сумішшю заливаємо картоплю і поміщаємо в “рукав” і міцно його зав’язуємо з обох боків.
- Картоплю поміщаємо в розігріту духову шафу. Рекомендована температура – 200 градусів. Час приготування залежить від розміру картоплі і індивідуальних особливостей духовки.
- Готовність перевірте вилочкою. Готову картоплю залиште постояти у вимкненій теплій духовці ще хвилин 7-8.
- Потім дуже смачно подати картоплю з м’ясом, рибою, овочами або улюбленим салатом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки