Картопляні булочки

Днями перекладала  свої кулінарні книги на нову полицю. І з одного блокнота випав пожовклий листок з рецептом. Почерк точно не мій, і картопляні булочки я раніше не готувала. До випічки  я завжди була небайдужа, так що вирішила перевірити, що ж це за знахідка.

Саме тісто вийшло гладеньким  і повітряним. У рецепті вказано мед, але його можна замінити на цукор. дріжджові булочки нейтральні за смаком. Я використовувала їх для приготування домашніх бургерів і бутербродів. Смак відмінний. Результатом я повністю задоволена, скоро ще зроблю. А рецепт перепишу в книгу, щоб не втратити.

Інгредієнти

  • картопля 3-4 шт.
  • мед 30 г
  • дріжджі 7 г
  • яйце 1 шт.
  • вершкове масло 80 г
  • пшеничне борошно 650-700 г
  • сіль 1,5 ч. л.

Приготування

  1. Очистіть картоплю, наріжте кубиками, складіть у каструлю і влийте 6 склянок води. Варити до готовності 15-20 хвилин. Злийте воду з картоплі, залишивши 1 стакан рідини.картопля в каструлі
  2. Дайте картоплі постояти 1 хвилину, щоб випарувалися надлишки вологи, а потім розімніть картоплю до однорідної маси. Коли пюре охолоне, відміряйте 1,25 чашки (240 мл).картопляне пюре
  3. Змішайте воду з картоплі, 1 ч. л. меду і дріжджі. Перемішуйте до розчинення меду і дріжджів. Дайте настоятися 5-10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  4. Додайте пюре, збите яйце, 60 г масла і 1 ст. л. меду. Змішайте до однорідності. Всипте 650 г борошна і сіль. Місіть тісто протягом 8-10 хвилин. Додавайте борошно по столовій ложці, якщо необхідно, щоб вийшло гладке і не липке тісто.дріжджове тісто
  5. Добре змастіть маслом миску, перекладіть в неї тісто і дайте йому піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі. На це піде приблизно 1-1,5 години.картопляне тісто
  6. Викладіть тісто на злегка посипану борошном дошку і розділіть навпіл, а потім кожну половину на 8 рівних частин. Скачайте кожну в ідеальну куля.
  7. Помістіть булочки в змащену маслом форму для випічки розміром 23 х 33 см, залишивши приблизно 5 см між кожною кулькою. Присипте верх булочок борошном. Накрийте рушником і залиште на 1 годину.булочки без начинки
  8. Випікайте в духовці при температурі 180 градусах протягом 20 хвилин до світло-коричневого кольору. Перед тим як виймати булочки з форми, дайте їм повністю охолонути.булочки з картоплі
Булочки з картопляного пюре виходять дуже пишні, м’які і смачні. Вони підійдуть як до супу, так і до ранкового чаювання. Їх можна намазати маслом або  варенням, а можна вмочати в соус або просочити часниковою водою. Тут вже вам вирішувати!
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: