Картопляні гнізда з грибами, в часниково-сметанному соусі
від Denzhyttya
21 Вересня, 2020
Хочете здивувати гостей? Ця страва сподобається не лише своїм цікавим виглядом, а й смаком.
Інгредієнти:
- Картопля: 10-11 шт
- Молоко: 50 мл
- Шампіньйони: 100г
- Морква: 1 шт
- Цибуля: 2-3 шт
- Часник: 2-3 зубчики
- Яйце: 1 шт
- Сметана: 2-3 ст.л на смак
- Сіль та спеції: за смаком
- Зелень: пучок
Приготування:
- Для початку нам слід почистити картоплю і відварити її до готовності. Поки картопля вариться, чистимо і кубиками ріжемо цибулю. Моркву чистимо і тремо на середній тертці, часник чистимо і видавлюємо, через часникодавку. Далі миємо, чистимо наші гриби, і ріжемо невеликими кубиками.
- Обсмажуємо гриби, потім додаємо, моркву, цибулю, спеції і часник, все це перемішуємо і смажимо при закритій кришці, на маленькому вогні, хвилин 10, додаємо нашу сметану, і тушкуємо ще хвилин 10-15, до готовності.
- Поки наші грибочки готуються, приступаємо до картоплі. Робимо пюре, додавши в нього молоко, сіль, і один жовток, все це товчемо в пюре. Змащуємо деко олією, можна застелити папером, для випічки. Викладаємо готове картопляне пюре так, щоб вийшли “гнізда” – тобто з глибокою виїмкою в середині.
- В заглибини викладаємо нашу начинку. Ставимо в попередньо розігріту духовку на хвилин 15-20, так як всі інгредієнти вже практично готові.
Ну ось, страва і готова. Прикрашаємо на власний смак.
Смачного!
Джерело:
mors.in.ua