Картопляні ватрушки – перекус для всієї сім’ї, покроковий рецепт
від Denzhyttya
13 Лютого, 2021
Такий швидкий і простий перекус. Точно сподобається вашій родині. А ще я роблю цю страву навіть на святковий стіл – страва красиво виглядає, дуже ароматна і апетитна. Просто спробуйте приготувати.
Інгредієнти:
- картопля варена, 5 шт
- яйце, 1 шт
- цибуля, 2 шт
- сіль, перець, спеції, зелень
- борошно, 2 ст.л
- курячий фарш, 250 г
- ошийок свинячий, 150 г
- сир, 200 г
- сало, 200 г
- майонез, 1 – 2 ст.л
Приготування:
- Картоплю відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо.
- Перетворюємо картопля в пюре. Змішуємо з яйцем, сіллю, перцем і спеціями за смаком.
- Всипаємо борошно і вимішуємо ложкою тісто.
- Порада: з такого тіста ви можете робити не тільки ватрушки, але і зрази з різною начинкою.
- Цибулю дрібно ріжемо.
- М’ясо ріжемо шматочками. Якщо ви берете ще й сало (200 г), то і сало також дрібно ріжемо.
- Змішуємо фарш з цибулею, майонезом, сіллю, перцем, салом і м’ясом.
- Деко застеляємо пергаментом і трохи змащуємо олією.
- Тісто ділимо на шматочки, катаємо кульки і перетворюємо в коржі – міні піци.
- Викладаємо у форму. Робимо пальцями поглиблення.
- У поглиблення кладемо трохи м’ясної начинки, зверху змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
- Такі ватрушки подаю гарячими – на другий день вони вже не будуть такими ароматними і соковитими.
- Ви можете в фарш додати гриби, овочі, часник та інші продукти.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки