Кавовий чізкейк

Цей знаменитий десерт – коронна страва найрізноманітніших культур. Класичний чізкейк «Нью-Йорк» найчастіше замовляють в ресторанах і кондитерських, адже його ніжний вершковий смак сподобається кожному. Такі десерти також дуже часто випікають з ягодами, желе і шоколадом. А деякі спритні господині примудряються готувати чізкейк навіть без випічки.

Що стосується останнього, наш сьогоднішній рецепт особливо сподобається кавоманам. Простий в приготуванні і шалено смачний чізкейк на основі кави неначе створений для домашньої кухні. Він теж готується без випічки. Свято чи звичайні посиденьки з друзями – готуйте ці ласощі з будь-якого приводу. І радості вашим близьким, гарантовано, межі не буде!

Інгредієнти:

  • печиво 200 г
  • Вершкове масло 4 ст. л.
  • молоко 200 мл
  • желатин 25 г
  • сир Рікотта 700 г
  • сметана 250 г
  • цукор 200 г

Приготування:

  1. Для основи подрібніть в міксері печиво, змішане з розтопленим маслом. Викладіть суміш рівномірним шаром на дно круглої форми і утрамбуйте.  Відправте  форму в морозилку.
  2. Для основи в ємності розведіть желатин в молоці за інструкцією. Розмішайте і дайте пару хвилин постояти. Потім підігрійте на вогні, щоб желатин розтопився, і залиште охолоджуватись.основа чізкейку
  3. Тим часом збийте рикотту зі сметаною, цукром і ваніліном. Далі поступово вливайте молочну суміш і каву (еспрессо). Цю суміш вилийте на пісочну основу і поставте в холодильник на 4 години.
  4. Готовими збитими вершками наповніть кондитерський мішок або звичайний пакет з отвором. Уже готовий десерт прикрасьте вершками по спіралі або як забажаєте. Також зверху можете присипати його корицею.кавовий чізкейк

До речі, замість вершків можете прикрасити чізкейк шоколадним ганашем або «нутелою» домашнього виробництва. І те, і інше зробити досить легко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: