Кавовий чізкейк
Цей знаменитий десерт – коронна страва найрізноманітніших культур. Класичний чізкейк «Нью-Йорк» найчастіше замовляють в ресторанах і кондитерських, адже його ніжний вершковий смак сподобається кожному. Такі десерти також дуже часто випікають з ягодами, желе і шоколадом. А деякі спритні господині примудряються готувати чізкейк навіть без випічки.
Що стосується останнього, наш сьогоднішній рецепт особливо сподобається кавоманам. Простий в приготуванні і шалено смачний чізкейк на основі кави неначе створений для домашньої кухні. Він теж готується без випічки. Свято чи звичайні посиденьки з друзями – готуйте ці ласощі з будь-якого приводу. І радості вашим близьким, гарантовано, межі не буде!
Інгредієнти:
- печиво 200 г
- Вершкове масло 4 ст. л.
- молоко 200 мл
- желатин 25 г
- сир Рікотта 700 г
- сметана 250 г
- цукор 200 г
Приготування:
- Для основи подрібніть в міксері печиво, змішане з розтопленим маслом. Викладіть суміш рівномірним шаром на дно круглої форми і утрамбуйте. Відправте форму в морозилку.
- Для основи в ємності розведіть желатин в молоці за інструкцією. Розмішайте і дайте пару хвилин постояти. Потім підігрійте на вогні, щоб желатин розтопився, і залиште охолоджуватись.
- Тим часом збийте рикотту зі сметаною, цукром і ваніліном. Далі поступово вливайте молочну суміш і каву (еспрессо). Цю суміш вилийте на пісочну основу і поставте в холодильник на 4 години.
- Готовими збитими вершками наповніть кондитерський мішок або звичайний пакет з отвором. Уже готовий десерт прикрасьте вершками по спіралі або як забажаєте. Також зверху можете присипати його корицею.
До речі, замість вершків можете прикрасити чізкейк шоколадним ганашем або «нутелою» домашнього виробництва. І те, і інше зробити досить легко.