Кефір + фарш. Готувати навіть простіше чим біляші. Цю страву може приготувати кожен
Якщо вам подобається випічка з м’ясом, ви потрапили точно за адресою. Я хочу представити рецепт для ледарів. А називаю його саме так тому, що не потрібно нічого ліпити з тіста. Без особливого клопоту і великих затрат часу, а також виключаючи зайву метушню можна випекти дуже смачний м’ясний біляш!
По суті, я маю на увазі не звичні пиріжки з начинкою для більшості з нас, а м’ясний пиріг з рідкого тіста з прошарком фаршу і цибулі.
Великий плюс у тому, що їсти його можна, як в теплом, так і холодному вигляді. Він не втратить своїх смакових якостей і апетитного вигляду навіть після охолодження.
Інгредієнти:
- кефір 400 мл
- фарш 400 гр .
- цибуля 80 гр .
- борошно 300 гр .
- яйця 3 шт .
- сіль 1 ч. л. (+ 0.5 ч. л. в начинку)
- цукор 1 ч. л .
- сода 0.5 ч. л .
- соняшникова олія 3 ст. л .
- помідори 1 шт.
Приготування:
- Цибулю потрібно нарізати дрібно. Обсмажте цибулю на сковорідці з олією.
- Розігрівайте сковорідку гарненько. Під час обсмажування цибулі не забувайте її перемішувати час від часу. Важлива умова для успішного приготування пирога – начинку потрібно попередньо повністю приготувати, тобто піддати термообробці. У нашому випадку потрібно обсмажити цибулю і протушкувати м’ясо.
- Коли цибуля покриється золотистою скоринкою, до неї можна додати яловичий фарш.
- Посоліть начинку за смаком. Тушкувати потрібно до готовності фаршу.
- Нарізайте помідор для прикраси випічки.
- В окремій мисці замішайте кефір з розпушувачем. Додайте до кефірної маси порцію олії.
- Вбийте три курячих яйця і перемішайте продукти. Додавайте борошно.
- Консистенція тіста повинна бути схожою на дуже густу сметану.
- Готувати пиріг краще в формі з високими бортиками. Тісто в духовці виросте в об’ємі.
- У посуд для випікання в духовці виливайте спочатку половину тіста. Рекомендую форму застелити пергаментним папером, щоб було простіше дістати готовий біляш і подати його красиво до столу.
- На шар тіста викладіть всю начинку. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні пирога.
- Виливайте тісто зверху начинки. Покривайте ним фарш так, щоб не було отворів.
- В якості прикраси використовуйте підготовлений раніше помідор.
- Випікайте пиріг при 180 ° в духовці 35-40 хвилин.
Ось тепер і ви дізналися, що з себе представляє ледачий біляш, як його готувати. Пиріг за смаком виходить ситним. Якщо не відхилятися від рецепта, він обов’язково вийде у всіх!