Кекс на кефірі в духовці – моментальна випічка до чаю
від Denzhyttya
13 Серпня, 2020
Кекс виходить м’яким, повітряним і ніжним, довго залишається свіжим. Журавлину ви можете замінити будь-якими іншими ягодами, як свіжими, так і замороженими.
Інгредієнти:
- борошно – 1 стакан
- яйця – 3 шт
- кефір – 1 стакан
- розпушувач – 10 г
- масло вершкове – 100 г
- ванілін за смаком
- журавлина – 1-2 ст
Приготування:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Яйця з’єднуємо з цукром і ретельно збиваємо міксером до пишної і стійкою піни.
- Масло вершкове розтоплюємо і охолоджуємо, вливаємо в яйця разом з кефіром.
- Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто, вимішуємо до однорідності і додаємо розпушувач, перемішуємо.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, посипаємо ягодами.
- Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо кекс протягом 40 – 50 хвилин, дивіться по своїй духовці.
- Кекс охолоджуємо в формі, потім виймаємо і посипаємо цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки