Кекси «Мурашник» з шоколадною крихтою та вершковим кремом

Дуже смачні кекси з шоколадною крихтою всередині та вершковим кремом. Рецепт кексів до чаю.

Інгредієнти:

  • борошно 180 г
  • крохмаль 15 г
  • яйця 2 шт.
  • вершкове масло 130 г
  • цукор 70 г
  • йогурт або сметана 70 г
  • ванільний цукор 10 г
  • розпушувач 1,5 ч.л.
  • дрібка солі
  • шоколад чорний 100 г

Крем

  • масло вершкове (82%) 70 г
  • вершковий сир (Філадельфія) 150 г
  • ванілін 1 г
  • цукрова пудра 100-120 г

Приготування:

  1. У миску викласти м’яке вершкове масло. Всипати цукор, ванільний цукор, сіль. Збивати міксером приблизно три хвилини.
  2. По одному додавати яйця, щоразу перемішуючи. Потім додати сметану чи йогурт. Все перемішати.
  3. Просіяти борошно з крохмалем та розпушувачем у миску з інгредієнтами. Все перемішати до однорідності.
  4. Чорний шоколад нарізати ножем на дрібні шматочки і викласти в тісто. Перемішати.
  5. Приготувати форми для кексів і змастити їх маслом. Заповнити форми тістом приблизно на 1/3 частину об’єму (або трохи більше). Підрівняти за допомогою чайної ложечки.
  6. Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити форми з кексами в духовку приблизно на 25-30 хвилин. Готовність кексів перевіряти дерев’яною шпажкою. Охолодити кекси повністю
  7. Для приготування крему в миску викласти розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру та ванілін. Збити міксером до пишності.
  8. З холодильника вийняти вершковий сир і в три прийоми додавати до суміші, щоразу збиваючи міксером до однорідності та пишності. Кекс виходить дуже смачним. Якщо ви готуєте кекси до свята, крем можна пофарбувати, додавши пару крапель барвника.
  9. Крем відправити в мішок і відсадити на кекси. Зверху посипати кондитерською посипкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: