Кидаю в кип’яток на 1 хвилину: огірки хрумтять, розсіл не мутніє
від Denzhyttya
27 Липня, 2021
У кожної господині є свої секрети заготовок, які допомагають зробити консервовані овочі найсмачнішими і ароматними.
Ділюся своїми секретами:
- огірки беремо відразу з грядки, тоді вони щільні і смачні. Якщо таких немає, тоді миємо, заливаємо холодною водою на кілька годин. Тільки вода повинна бути джерельною і чистою;
- банки ретельно миємо й стерилізуємо разом з кришками. Вони повинні висохнути;
- кип’ятимо дві каструлі – з розсолом і просто з водою.
Приготування:
- Для розсолу в 1 л води кладемо 3 ст.л солі і 2 ст.л цукру.
- Огірки складаємо в банки, де вже лежить вся зелень і часник.
- У кожну банку вливаємо по 7 десертних ложок оцту (9%), заливаємо маринад і закручуємо кришки.
- Банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
- Огірочки будуть просто дивовижними і така консервація точно не здується.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки