Торт з печива та вишнями: простий, смачний і без випічки

Торт зі сметанним кремом і кислинкою вишні – це саме те, що називають ідеальним десертом. Збережіть собі цей рецепт торта.

Інгредієнти:

  • бісквітне печиво – 250 г
  • сметана – 300 г
  • масло вершкове  170 г
  • желатин – 10 г
  • вершки рідкі – 300 мл
  • йогурт – 300 мл
  • вишня заморожена або свіжа – 500 г
  • цукор – 170г

Для приготування сиропу необхідно:

  • цукор – 2-3 ст.л
  • молоко – 200 мл

Для приготування прикраси візьміть:

  • молочний шоколад – 50-100 г
  • вишні без кісточок – 15 шт
  • цукор – 1 ст.л

Приготування:

  1. Желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання хвилин на 10 – 15.
  2. Вершки добре збиваємо до пишної і густої маси і ставимо в холодильник охолоджуватись.
  3. З кількох столових ложок цукру варимо на сковороді карамель- тушкуємо до коричневого кольору, потім вливаємо молоко і варимо масу на мінімальному вогні до тих пір, поки карамель не з’єднається з молоком.
  4. На дно роз’ємної форми викладаємо шар печива і поливаємо його карамельним молоком.
  5. Вершкове масло розм’якшене змішуємо з пудрою або цукром і збиваємо до м’якої й ніжної маси без крупинок цукру. Вливаємо сюди сметану і йогурт, розтоплений на водяній бані желатин. Вимішуємо масу до однорідності і додаємо збиті вершки з холодильника і вишню. Акуратно все змішуємо.
  6. Крем (половину) викладаємо на печиво, знову кладемо шар печива, крем. Ставимо торт в холодильник на 5 годин.
  7. Нагріваємо молоко і розтоплюємо в ньому шоколад, поливаємо  торт, який вийняли з форми, прикрашаємо його на свій смак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: