Кокосовий торт. Простий, ніжний, із пухким бісквітом
Цей торт такий ніжний, що просто тане у роті, з ароматним кокосовим прошарком! А ще досить простий у приготуванні.
Форма 26 см.
Коричневий корж.
- 7 жовтків
- 7 білків
- 1 скл. цукру
- 4 ст. ложки борошна
- 2 ст. ложки крохмалю
- 1 ст. ложка розпушувача
- 3 ст. ложки какао
7 жовтків збити з 1 склянкою цукру до збільшення в об’ємі. Додати 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложку розпушувача і 3 ст. ложки какао. Добре вимішати. Окремо збити 7 білків до стійких піків, додати до маси і легко вимішати. Тісто стає пишне і повітряне. Можна пекти 1 коржем і ділити на 2, але я печу окремо 2 коржі.
Кокосовий корж.
- 5 білків
- 150 г цукру
- 2 ст. ложки крохмалю
- 150 г кокосової стружки
5 білків добре збити з 150 г цукру. Додати 2 ст. ложки крохмалю і 150 г кокосової стружки. Легко вимішати. Пекти до золотистого кольору. Форму для коржів вистелити пергаментом, змастити олією і притрусити злегка борошном.
Крем.
- 5 жовтків,
- 10 ст. ложок цукру,
- 0,5 л молока,
- 1 ст. ложка крохмалю,
- 400 г масла,
- 1 п. ванільного цукру.
5 жовтків розтерти з цукром. 0,5 л молока закип’ятити і в нього вилити розтерті жовтки. Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне злегка гуснути. Окремо в холодному молоці розвести 1 ст. ложку крохмалю, вилити в киплячу масу і не забувати мішати. Як тільки маса загусне (буквально декілька секунд), зняти з вогню і остудити. 400 г масла збити міксером, поступово додавати яєчну масу і 1 п. ванільного цукру.