Колега по роботі навчила готувати кабачки по-новому: жодної олії та диму
3 Червня, 2022
Усією сім’єю дуже любимо смажені кабачки. Тільки коли готуєш дуже багато запахів смаженої олії. Колега на роботі пригостила мене альтернативним варіантом, приготовленим у духовці. Тепер готую кабачки за цим рецептом.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.
- соняшникова олія.
Для паніровки:
- твердий сир – 100 гр.
- панірувальні сухарі – 0,7 ст.
- по 0,5 ч. ложки паприки, базилік, сіль, суміш перців.
- 2 зубчики часнику.
Приготування:
- Кабачки купила молоденькі, помила і шкірку не знімала. Нарізала пластинками вздовж товщиною 5-6 мм. Усі шматочки змастила олією.
- Потім приготувала паніровку. Сир натерла на дрібній тертці.
- Додала панірувальні сухарі (найкраще домашнього приготування). Заправила спеціями та часником. Все старанно перемішала.
- Кожен шматочок кабачка опускала на панірування стороною, змащеною олією.
- Потім змастила олією зворотний бік і добре обваляла паніровкою.
- Деко застелила пергаментом і виклала підготовлені шматочки кабачка.
- Запікала в розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин до золотистого кольору.
Вийшла чудова закуска. Кабачки ніжні всередині з хрусткою скоринкою. Подала із соусом на основі сметани з маринованим огірком.
Джерело:
zhyttia.com.ua