Коштовності на святковому столі- чудові закуски
від Denzhyttya
28 Грудня, 2020
На святковому столі листковий салат стане приголомшливою прикрасою! Сьогодні пропонуємо вам ефектні, але прості у виконанні закуски.
Листкові салати радимо готувати напередодні свята, за ніч вони просочуються і стають кілька разів смачніше!
Салат «Смарагдова розкіш» з ківі і куркою
Інгредієнти:
- Куряче філе 400 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Твердий сир 100 гр
- Помідори 2 шт
- Курячі яйця 4 шт
- Ківі 3 шт
- Майонез 300 гр
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Відварюємо курку і даємо їй охолонути.
- В цей час дрібно шаткуємо цибулю, натираємо сир, а помідори ріжемо дрібним кубиком.
- Яйця тремо на тертці.
- Ківі також ріжемо кубиками.
Тепер збираємо салат.
- курка
- цибуля + майонез
- сир
- помідори
- цибуля + майонез
- яйця + майонез
- повторюємо шари з 1-го по 6-й
- Посипаємо салат ківі.
Салат «Гранатовий браслет» з куркою
Інгредієнти:
- Куряча грудка 1 шт
- Кріп 2 столові ложки
- Часник 2-3 зуб
- Твердий сир 150 гр
- Корейська морква 150 гр
- Буряк 2 шт
- Гранат 1 шт
- Курячі яйця 2 шт
- Лук 1 шт
- Майонез 150 гр
Приготування:
- Варимо – буряк, яйця, філе.
- Робимо заправку для салату – змішуємо часник, пропущений через прес з майонезом.
- Курку дрібно ріжемо, також нарізаємо цибулю.
- Буряк і сир натираємо на тертці.
- Варені яйця чистимо і відокремлюємо білок від жовтка.
- Окремо натираємо їх на тертці.
- Збираємо салат – в центр тарілки ставимо склянку, викладаємо шари навколо нього:
- Курка + заправка
- Корейська морквина + заправка
- Сир + заправка
- Лук + білок + заправка
- Жовток + заправка
Витягуємо стакан, посипаємо салат гранатом з усіх боків. Готово!
Салат «Малахітовий браслет» з ківі
Інгредієнти:
- Куряче філе 250 гр
- Майонез 180 гр
- Ківі 2 шт
- Часник 1 зуб
- Корейська морква 150 гр
- Яблука 1 шт
- Яйця 4 шт
Приготування:
- Підготуємо складові салату: майонез змішаємо з часником, а яблука наріжемо кубиками і поллємо лимонним соком.
- Курку і ківі нарізаємо кубиками.
- Варені білки відокремимо від жовтків, окремо натерти на тертці.
Беремо велику плоску тарілку, ставимо в центр стакан і починаємо викладати шари:
- курка
- ківі
- білки
- майонез
- морква + майонез
- яблука + майонез
- обсипаємо жовтками і прикрашаємо скибочками ківі
Листкові салати радимо готувати напередодні свята, за ніч вони просочуються і стають ніжними, соковитими і дуже смачними.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya