Ковбаса з курячих стегенець. Про магазинну навіть не згадую
від Denzhyttya
9 Грудня, 2021
Домашня ковбаса готується не складно, до того ж годину, якщо не враховувати час, який потрібно на те, щоб фарш відстоявся.
Жодних спеціальних засобів – оболонки, спеціальної м’ясорубки не потрібно. Все набагато простіше.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 1 кг
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
- Паприка мелена – на смак
Як бачите набір інгредієнтів найпростіший.
Приготування:
- З стегенець вирізати кісточки і поставити їх варитись в невеликій каструльці. Води приблизно півлітра або трохи більше.
- Куряче філе прокрутити на м’ясорубці або просто нарізати ножем.
- До подрібненого м’яса додати сіль за смаком перець та паприку. Ретельно вимішати.
- Готовий і охолоджений курячий бульйон потрібно додати до м’яса і знову вимішати. З бульйоном краще не переборщити, його не повинно бути дуже багато.
- Накрити фарш харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 10-12 годин.
- Після цього потрібно присипати паприкою харчову плівку, розподілити по ній куряче м’ясо.
- Акуратно, але щільно згорнути рулет, для спокою перетягнути його мотузкою.
- Перекласти рулет у форму для запікання та поставити в духовку на годину, температура 180*С.
Рекомендую звільнити ковбасу від харчової плівки і прибрати в духовку ще на півгодини, щоб ковбаса підрум’янилася зверху.
Також можна просто обсмажити її в сковороді з усіх боків.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки