Краківський пиріг. Домашній торт, який дасть фору будь-якому чізкейку
від Denzhyttya
17 Травня, 2021
Краківський пиріг подарує Вам неповторний смак розсипчастого і ситного пирога, рецептом якого Ви відразу поделитесь з усіма друзями.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Яєчні білки – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 125 г.
- Сир – 600 г.
- Родзинки – 50 г.
- Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
- Масло вершкове – 140 г.
- Лимон – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 360 г.
- Сіль – 1 дрібка
Приготування:
- Спершу приготуйте тісто для пісочної основи. Розітріть 70 грам розм’якшеного вершкового масла з борошном в дрібну крихту. Потім в миску додайте взбите виделкою яйце.
- Додайте туди 60 грам цукрової пудри, ванільний екстракт (або ванільну пудру) і дрібку солі. Інгредієнти перемішайте. Скачайте тісто в кулю.
- Тісто відправте в холодильник на 15-20 хвилин. З’єднайте в глибокій мисці сир зі 100 г цукрової пудри.
- Додайте до них 70 грам м’якого вершкового масла і жовтки. Перемішайте все. Вистеліть форму для запікання пергаментом. Розрівняйте по ньому тісто, яке підійшло.
- Сформуйте борти, зробіть проколи вилкою по дну. Основу відправте на 12-25 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Вона повинна придбати золотистий колір.
- Коли основа буде готова, починайте збивати білки. Коли вони збільшаться в розмірі і стануть пишними, перелийте білки в сир.
- Обваляйте в крохмалі заздалегідь помиті і підсушені родзинки. Їх теж пересипте до сиру. Перемішайте начинку до однорідності. Вилийте її на пісочну основу і розрівняйте.
- Пиріг готуйте 40-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Поки пиріг в духовці, зробіть заливку.
- Процідіть і змішайте з залишками цукрової пудри сік половини або цілого лимона. Знадобиться 6-8 столових ложок. Інгредієнти перемішайте віночком до однорідності.
- Краківський пиріг можете нарізати і насолоджуватися його неймовірним смаком.
Джерело:
mandarynka.com.ua