Кращий рецепт рибних котлет з минтая
від Denzhyttya
29 Квітня, 2021
Котлетки з минтая з картопляним пюре – такі м’які, ніжні, ароматні – дуже сподобаються дітям.
Півкіло філе минтая і півтора кілограма картоплі – і у вас 16-20 великих пишних ароматних котлет в хрусткою підсмаженою скоринкою. Їх можна їсти з гарніром, а можна і самі по собі – з улюбленим соусом. Спробуйте!
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі;
- 500 г сирого філе минтая;
- 1 яйце;
- 3 ст. ложки картопляного крохмалю;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- 1 стакан панірувальних сухарів;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Картопля очистіть і зваріть в підсоленій воді.
- Злийте воду, подавіть картоплю пресом на пюре, охолодіть його до теплого стану.
- Філе минтая промийте, просушіть паперовим рушником і пропустіть через м’ясорубку.
- У мисці змішайте рибний фарш, тепле картопляне пюре, яйце і крохмаль. Додайте сіль і мелений перець.
- Добре перемішайте всі інгредієнти разом, сформуйте овальні довгасті, злегка приплюснуті котлети. Обваляйте їх в білих панірувальних сухарях.
- На середньому вогні нагрівайте сковорідку, додайте 3-4 столові ложки олії. Коли олія нагріється, викладіть на сковорідку котлети. Обсмажуйте їх з одного боку 3-4 хвилини (до красивої рум’яної скоринки).
- Переверніть їх і готуйте ще стільки ж – з іншого боку.
- Зніміть їх зі сковорідки на паперовий рушник, а потім перекладіть в тарілку. Їсти їх можна як гарячими, так і холодними.
- Подавайте рибні котлети з минтая і картоплі з вашим улюбленим салатом, або ж з будь-яким соусом.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки