Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
від Denzhyttya
6 Серпня, 2021
Рецепт просто супер! По-перше, всього склянка молока і у мене вийшла гора морозива! Друге і найголовніше, крем-брюле найулюбленіше морозиво моєї сім’ї і виходить дуже смачним!
Інгредієнти:
- молоко – 1 склянка (250 мл.) + 60 мл.
- цукор – 50 гр.
- сухе молоко – 50 гр.
- крохмаль – 1 ст.л.
- ванільний цукор – 1 ст.л.
- шоколад для глазурі
Приготування:
- Так як у нас буде морозиво крем-брюле, насамперед розтопити цукор, перетворивши його в карамель.
- Після чого заливаємо склянку молока, добре розмішуємо, що б карамель розійшлася (цукор розчинився).
- Сюди ж додаємо сухе молоко, так ми підвищуємо жирність нашого морозива.
- Ложку крохмалю розчиняємо в невеликій кількості молока (холодного) і відправляємо в нашу карамельну суміш.
- Постійно помішуючи чекаємо поки загусне, після чого масу охолоджуємо (я ставлю сотейник в холодну воду).
- У силіконові формочки для морозива вставляємо дерев’яні палички.
- Дуже зручно і легко, форму нічим не треба змащувати.
- Форми заповнюємо, мені це зручно робити через кондитерський мішок.
- Вийшло десять порцій!
- Відправляємо морозиво в морозилку на кілька годин, нехай застигає.
- Звичайно можна залишити морозиво і так, дуже апетитно виглядає!
- Але за бажанням можна розтопити шоколад, і приготувати глазур.
Смачно і по-справжньому крем-брюлешно!
Морозиво рівномірно застигає, без крижинок. Намагаюся частіше балувати свою родину таким десертом.
Джерело:
mandarynka.com.ua