Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока

Рецепт просто супер! По-перше, всього склянка молока і у мене вийшла гора морозива! Друге і найголовніше, крем-брюле найулюбленіше морозиво моєї сім’ї і виходить дуже смачним!

Інгредієнти:

  • молоко – 1 склянка (250 мл.) + 60 мл.
  • цукор – 50 гр.
  • сухе молоко – 50 гр.
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 ст.л.
  • шоколад для глазурі

Приготування:

  1. Так як у нас буде морозиво крем-брюле, насамперед розтопити цукор, перетворивши його в карамель.Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  2. Після чого заливаємо склянку молока, добре розмішуємо, що б карамель розійшлася (цукор розчинився).
  3. Сюди ж додаємо сухе молоко, так ми підвищуємо жирність нашого морозива.Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  4. Ложку крохмалю розчиняємо в невеликій кількості молока (холодного) і відправляємо в нашу карамельну суміш.Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  5. Постійно помішуючи чекаємо поки загусне, після чого масу охолоджуємо (я ставлю сотейник в холодну воду).
  6. У силіконові формочки для морозива вставляємо дерев’яні палички.Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  7. Дуже зручно і легко, форму нічим не треба змащувати.
  8. Форми заповнюємо, мені це зручно робити через кондитерський мішок.Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  9. Вийшло десять порцій!
  10. Відправляємо морозиво в морозилку на кілька годин, нехай застигає.
  11. Звичайно можна залишити морозиво і так, дуже апетитно виглядає!Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока
  12. Але за бажанням можна розтопити шоколад, і приготувати глазур.

Смачно і по-справжньому крем-брюлешно!

Крем-брюле в шоколаді. 10 порцій морозива зі склянки молока

Морозиво рівномірно застигає, без крижинок. Намагаюся частіше балувати свою родину таким десертом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: