Курячі ніжки: два цікавих рецептів на свято і на будні

Вечеря вихідного дня чи веселе новорічне застілля, цікаво приготовлена курка доречна буде скрізь.

Ми пропонуємо вам два дуже вдалі рецепти на будь-який випадок життя! Курка у кращих східних традиціях! Густий, запашний, медово-пряний, йогуртово-ніжний і томатно-пікантний одночасно соус зробить і з куркою, і з овочами щось неймовірне. Порція на одного — щедра і ситна.

Курка і кокос — поєднання, яке дуже люблять в Азії. Найчастіше м’ясо просто тушкують у кокосовому молоці, додають його в кляр або каррі. Курка в кокосі готується дуже соковитою, з апетитною солодкуватою скоринкою.

Курячі стегенця з овочами у фользі

Інгредієнти

  • 3 окосту
  • 6 картоплин
  • 3 болгарських перців
  • 3 помідори
  • 3 зуб. часнику
  • 1 качан кукурудзи
  • 1 перець чілі
  • 3 ст. л. йогурту
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. меду
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 ст. л. ложка каррі
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії

Приготування

  1. Приготуйте соус-маринад. Для цього змішайте йогурт, томатну пасту, мед, чебрець, карі, олію. Посоліть, поперчіть за смаком.
  2. Окіст без шкіри густо змастіть соусом і залиште хвилин на 30. Картоплю очистить, наріжте крупно, так само наріжте кукурудзу, помідори, болгарський і гострий перець.
  3. Підготуйте 3 листи фольги. Покладіть на кожен по окосту і по жмені нарізаних овочів, додайте кукурудзу і часник. Підверніть краї фольги конвертом.
  4. Надішліть згортки в розігріту до 190 градусів жаровню на 40 хвилин.

Курячі гомілки в кокосовій стружці

Інгредієнти

  • 6 курячих гомілок
  • 2 ст. л. пшеничного борошна
  • 4 ст. л. кокосової стружки
  • 1 яйце
  • сіль за смаком
  • 100 мл соняшникової олії
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 4 мандарини
  • 1 ч. л. імбиру
  • червоний перець за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Готуємо маринад. Змішайте сік мандаринів, соєвий соус, два види перцю і сіль. Помістіть гомілки в маринад на 6 годин і обов’язково переверніть їх через кілька годин після початку маринування. Маринад збережіть, прокип’ятіть і полийте ним курочку перед подачею.
  2. Підготуйте три глибокі тарілки для борошна, збитого яйця і кокосової стружки. Трохи підсоліть борошно та обваляйте в ньому гомілки. Потім занурте кожну в яйце та обваляйте в кокосовій стружці.
  3. Поставте жаровню розігріватися, а поки обсмажте курку на рослинній олії на розігрітій сковороді з обох боків по 5 хвилин.
  4. Змастіть форму для запікання (або лист) олією, перемістіть туди гомілки та запікайте при 200 градусах 35 хвилин.

Важливо: курячу шкіру радимо зняти, не нехтуйте цим кроком. Скоринка під час запікання в рукаві не створиться. Зайвий жир, що витопився, переб’є смак соусу та овочів.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: