Квашена капуста: простий та смачний рецепт
від Denzhyttya
28 Жовтня, 2021
Квашена капуста у власному соці – це найправильніший рецепт, який можна тільки придумати. Вона виходить просто ідеальною – соковитою, смачною, все в міру, і сіль, і цукор. Із такої капусти виходять ідеальні салати, начинки для пирогів.
Інгредієнти:
- капуста, 2 – 2.5 кг
- морква, 1 шт. на 3 літрову банку
- сіль, 1 ст.л на 3 літрову банку
Приготування:
- Капусту тонко шаткуємо і змішуємо з тертою морквою.
- Розкладаємо салат у чисті та сухі банки, добре утрамбовуючи масу. Коли покладете половину банки, солимо, докладаємо салат і знову солимо.
- Зверху солимо, робимо проколи дерев’яною паличкою та накриваємо простими кришками.
- Ставимо банки в піддон і залишаємо на 3 дні, щодня роблячи свіжі проколи, щоб виходив вуглекислий газ, а разом з ним і гіркота капусти.
- Спробуйте салат і якщо смак вам подобається, тоді накриваємо кришками банки та відправляємо у прохолодний підвал чи холодильник на зберігання.
Джерело:
mandarynka.com.ua