Квашені баклажани. Без олії і цукру

Квашені баклажани є одним з найбільш старовинних рецептів зимових заготовок, який раніше готувався в кожній сільській родині.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 5 штук
  • Морква і солодкий перець – по 1 штуці
  • Вода – 1 літр
  • Гострий перець – 1 шт
  • Часник – 8 зубчиків
  • Зелень
  • Сіль – 2 чайні ложки

Маринад:

  • Холодна вода – 500 грам
  • Перець горошком – 7 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Перець запашний – 5 шт
  • Сіль – 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Зріжте у баклажанів плодоніжки і розріжте уздовж, але не до кінця.
  2. Змішайте воду з сіллю, бланшуйте баклажани. Найголовніше – не переварити, щоб вони не стали м’якими.
  3. Викладіть баклажани на дошку розрізом в сторону, зверху викладіть ще дошку і поставте вантаж. Залиште на годину.
  4. Змішайте всі продукти для маринаду, крім оцту і варіть до закипання кілька хвилин. Потім додайте оцет, варіть одну хвилину і зніміть з вогню.
  5. Натріть моркву, перець наріжте соломкою, часник пропустіть через прес, цибулю наріжте півкільцями. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
  6. Баклажани фаршируйте досить щільно, але дуже акуратно, щоб вони не полопалися.
  7. Потім розрізом вгору або убік, викладіть баклажани в ємність, залийте охолодженим маринадом, покладіть дошку або невелику кришку і поставте вантаж.
  8. Ємність на два дні залиште при кімнатній температурі, а потім ще на дві доби відправте холодильник. Зберігайте їх там в закритій ємності.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: