Квасоля в гострому томатному соусі на зиму
2 Жовтня, 2022
Як продукт квасоля дуже ситна. Не просто так її називають рослинним м’ясом. З квасолі можна приготувати багато різних смачних страв.
Інгредієнти:
- 1 кг сухої квасолі
- 2 кг стиглих червоних помідорів
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг цибулі
- 0,5 кг червоного болгарського перцю
- 150 гр. томатної пасти
- 120 гр. цукру
- 50 гр. солі
- 100 мл 9% оцту
- 250 мл соняшникової олії
- 1 стручок гострого чи гіркого перцю
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 3 зубчики часнику
- коріандр та інші прянощі за бажанням
Приготування:
- Насамперед потрібно зварити квасолю. Краще брати білу, вона ніжніша. Готувати її слід як ви звикли (в каструлі на плиті або в мультиварці), головне, щоб квасоля не розварилася і не сильно потріскалася.
- Подрібнити кубиками цибулю і натерти на тертці моркву. Викласти в каструлю з товстим дном, влити трохи олії і на середньому вогні обсмажити овочі до м’якості, періодично перемішуючи.
- Помідори ошпарити, надрізати та зняти шкірку. Подрібнити помідори у м’ясорубці чи блендері.
- Болгарський перець вичистити від насіння, порізати дрібними шматочками.
- До цибулі з морквою влити помідорний соус, сюди болгарський перець і томатну пасту. Масу прокип’ятити та варити при слабкому кипінні 40 хвилин.
- У блендері подрібнити часник та гострий перець, перекласти в соус. Можна збити його блендером (весь соус) до однорідності.
- Закласти в готовий томатний соус відварену квасолю. Приправити сіллю та цукром. А також не забути про прянощі. Прокип’ятити 10 хв.
- У каструлю влити оцет, дати покипіти ще 3-4 хвилини і потім готову квасолю в соусі розкласти по гарячим стерилізованим банкам.
Закрутити кришками, перевернути догори дном. Все, смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua