Латвійські яблучні оладки
від Denzhyttya
2 Жовтня, 2021
Для цієї страви соду не потрібно гасити оцтом, інгредієнти додаються окремо, а хімічна реакція відбувається в самому тісті. Жовтки і білки збиваються окремо, завдяки чому у яблучних оладок дуже ніжний смак. Схожі млинці є також в німецькій і голландській кухнях.
Інгредієнти:
- яйце 3 шт.
- вершки 250 мл
- молоко 125 мл
- вершкове масло 30 г
- пшеничне борошно 160 г
- цукор 1 ст. л.
- сіль 1 дрібка
- оцет 0,25 ч. л.
- яблуко 2 шт.
- цукрова пудра 50 г
- кориця 2 ч. л.
Приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Розтопіть вершкове масло. Збийте до однорідності жовтки з вершками, молоком, маслом, цукром і оцтом.
- Додайте борошно і соду і ще раз ретельно збийте.
- Окремо збийте білки з сіллю.
- Очистіть яблука і натріть їх на крупній тертці. Додайте в тісто яблука і збиті білки. Акуратно перемішайте.
- Змастіть сковороду маслом і випікайте оладки. Оладки можуть бути такого ж розміру, як і звичні нам млинці. Все залежить від ваших уподобань.
Подавайте латвійські яблучні оладки теплими. Перед подачею посипте цукровою пудрою, корицею і полийте медом. Якщо хочете, можете використовувати сметану або варення.
Смачного!
Джерело:
sovkusom.ru
Позначки