Ласощі з сухофруктів з горіхами. Смачно і дуже корисно
від Denzhyttya
3 Листопада, 2020
Відмінні рецепти смачних і корисних цукерок із сухофруктів і горіхів, які ви легко зможете зробити самостійно.
Цукерки виходять дуже смачними і корисними.
Цукерки з курагою і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- 5 ягід кураги
- 5 ядер волоських горіхів
- 1 чайна ложка меду
- 1 столова ложка молока
- 70-90 г гіркого шоколаду
- какао-порошок і насіння кунжуту для прикраси.
Приготування:
- Гіркий шоколад дрібно поламайте і розтопіть з молоком на водяній бані.
- Курагу і горіхи дрібно посічіть або подрібніть за допомогою блендера.
- Змішайте розтоплений шоколад, горіхи, курагу і мед. Дайте масі охолонути.
- З отриманої маси скачайте маленькі кульки і приберіть на деякий час в холодильник для застигання.
- Потім обваляйте їх в какао-порошку і насінні кунжуту.
Цукерки з інжиром
Інгредієнти:
- 200-250 г сушеного інжиру,
- 1 плитка гіркого шоколаду,
- 1 столова ложка вершкового масла,
- грецькі горіхи,
- какао-порошок.
Приготування:
- Інжир замочіть ненадовго в окропі, потім остудіть.
- Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте в нього вершкове масло.
- Волоські горіхи поламайте, але не дрібно.
- В інжирі зробіть надріз хрест-навхрест і нафаршируйте його волоськими горіхами.
- Надайте м’якому інжиру руками форму трюфелів.
- Потім занурте його в теплий шоколад, акуратно викладіть на решітку.
- Коли шоколад почне поступово застигати, обваляйте цукерки в какао-порошку і прикрасьте горіхами.
- Приберіть готові цукерки на кілька годин в холодильник.
Цукерки з медом і лимоном
Інгредієнти:
- 200 г кураги
- 200 г родзинок
- 200 г фініків
- 200 г смаженого мигдалю
- сік половини лимона
- 1 столова ложка меду
- дрібка солі
- насіння кунжуту.
Приготування:
- Курагу, родзинки, фініки пропустіть через м’ясорубку.
- Мигдаль подрібніть за допомогою блендера.
- З’єднайте всі інгредієнти, додайте сік половини лимона, мед, сіль і все добре перемішайте.
- Сформуйте колобки і обваляйте їх в насінні кунжуту.
Енергетичні корисні цукерки
Інгредієнти:
- родзинки,
- фініки,
- мигдаль.
приготування:
- Перемеліть все в блендері, викладіть на харчову плівку, сформуйте ковбаску і охолодіть.
- Розріжте на шматочки – енергетичні батончики готові.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru