Ледачі пиріжки з лаваша з яблуками: без метушні з тістом
від Denzhyttya
14 Вересня, 2021
Лаваш настільки універсальний продукт, що з нього можна приготувати навіть пиріжки, при цьому виходить швидко, смачно і не треба возитися з тістом. Начинка класична – солодкі яблука. За бажанням, можна додати мелену корицю, родзинки, ваніль і т.п. Такі «ліниві» пиріжки виходять хрусткими, але з соковитою начинкою. Найсмачніше їсти відразу теплими, але навіть після охолодження вони залишаються дуже смачними.
Інгредієнти:
- лаваш тонкий – 1 лист
- яблука – 3 шт.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 20-30 г
- крохмаль картопляний – 15 г
- вода – 40 мл
- олія соняшникова – для смаження
Приготування:
- Спочатку підготуємо начинку. Очищаємо з яблук шкірку, вирізаємо насіннєві коробочки. М’якоть натираємо на грубій терці. Перекладаємо в невелику каструльку або сотейник, додаємо цукор.
- Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Проваримо пару хвилин.
- У воді розмішуємо крохмаль. Вливаємо невеликою цівкою до яблучної начинки, постійно помішувати. Варимо ще 2 хвилини, начинка повинна трохи загуснути. Потім знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Тонкий лаваш нарізаємо трикутниками.
- На широкий край лаваша викладаємо яблучну начинку.
- Звертаємо рулетиками.
- Перед смаженням з усіх боків умочуємо пиріжки у збитих яйцях.
- Викладаємо на розігріту сковорідку з олією.
- Обсмажуємо з усіх боків до рум’яної скоринки.
Готово! При подачі можна присипати пиріжки цукровою пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua