Легендарний торт «Дамські пальчики»

Легендарний торт «Дамські пальчики»

Варто спробувати раз і ви вже ніколи не забудете цей смак.

Наші бабусі в своїх записничках відзначали цей рецепт знаками оклику. Адже цей торт — справжня окраса святкового столу. Пухкі всередині й хрусткі зовні еклери з заварного тіста, викладені шарами й просочені густим вершковим кремом… А зверху — неймовірні візерунки з шоколадної глазурі. До речі, в класичному виконанні крем сметанний, але можна модернізувати  рецепт, змінивши крем на вершковий та додавши фрукти.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 мл води.
  • 100 г вершкового масла.
  • дрібка солі.
  • 100 г борошна.
  • 4 яйця.

Крем: 

  • 500 мл вершків (35-37%).
  • банка згущеного молока (не вареного!).
  • пакетик ванільного цукру.
  • декілька крапель есенції «топлене молоко» (за бажання).

Начинка: 

  • 0,5 склянки вишень.
  • банан, ківі. ( можна за бажанням).

Для прикраси:

  • 50 г гіркого шоколаду (72%).
  • 20-30 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Тісто: вершкове масло кімнатної температури додати до теплої підсоленої води. Довести суміш до кипіння й всипати борошно (все одразу!). Перемішати вінчиком до однорідності, заварюючи борошно, проварити масу 1-2 хвилини й зняти з вогню.
  2. Охолодити тісто приблизно до 60ºС (перевірити можна пальцем, якщо можете терпіти — тісто готове до подальшого використання). Ввести по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу вінчиком.
  3. Застелити деко пергаментом
  4. За допомогою кулінарного мішка видавити  смужки тіста на відстані 2-2,5 см один від одного ( смужки приблизно 7-10 см
  5. Випікати 10 хвилин при температурі 200ºС. Потім зменшити температуру до 150ºС і підсушити печиво ще 10 хвилин до утворення золотавої скоринки (саме така технологія регулювання температури вбереже ваші еклери від осідання).
  6. Зняти печиво  й залишити охолоджуватися.
  7. Приготувати крем : збити всі інгредієнти до повітряної густої консистенції.
  8. Встановити зверху коло від роз’ємної форми для випічки. «Пальчики» щедро занурити в крем.
  9. Викласти перший шар, щільно один до одного.
  10. Зверху — шар вишень. Другий шар — знову еклери в кремі перпендикулярно першому шару. На нього — смужки бананів та ківі. ( Фрукти можна взагалі не використовувати)
  11. Залишками крему залити торт (залишити трішки, щоб потім декорувати бока). Накрити торт харчовою плівкою і поставити в холодильник на 4-6 години. Потім форму зняти, змастити кремом боки торта .
  12. Полити розтопленим на водяній бані шоколадом з маслом. Поставити знову у холодильник.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: