Легендарний торт «Добош» за класичним угорським рецептом

Давайте приготуємо легендарний торт «Добош» за класичним угорським рецептом. До речі, це улюблений десерт імператриці Австро-Угорщини Єлизавети Баварської, дружини Франца Йосифа.

Торт «Добош»

Інгредієнти для коржів

  • 100 г просіяного пшеничного борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 6 курячих яєць
  • 35 г жирного вершкового масла

Інгредієнти для крему

  • 4 курячих яйця
  • 200 г гіркого чорного шоколаду з великим вмістом какао
  • 35 г порошку какао
  • 35 г розтопленого масла какао
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 235 г вершкового маcла високої жирності
  • цукровий пісок для приготування карамелі

Приготування:

  1. Для приготування коржів для торта потрібно розтерти яєчні жовтки з половиною цукрової пудри (50 г). А білки збити міксером з частиною пудри до густих піків. Потім поступово змішайте просіяне борошно і збитий білок з жовтками. Розтопіть вершкове масло і теж додайте до жовткової маси. Все добре і акуратно перемішайте лопаткою.
  2. Після цього тісто потрібно розділити на шість рівних частин. Бажано для приготування торта «Добош» використовувати кругле деко. Традиційна форма страви – кругла. Застеліть пергаментним папером для випічки і рівномірно розподіліть тісто. Відправте  в духовку, розігріту до 180 градусів. Коли корж підзолотиться, час діставати. В результаті у вас повинно спектись шість коржів.
  3. Після приготування коржів варто приступити до крему. На водяній бані акуратно збийте курячі яйця з цукровою пудрою. А потім остудіть до 30 градусів. Також на водяній бані потрібно розтопити чорний шоколад. Після цього збийте масло з ванільним цукром, а порошок какао перемішайте з розтопленим маслом какао. І перемішайте все з розтопленим гірким шоколадом.
  4. Приготуйте карамель. Зручніше за все використовувати звичайну сковорідку і дерев’яну лопатку. За бажанням для більш цікавого смаку можете додати трохи лимонного соку. Тепер виберіть найрівніший корж і нанесіть на нього тонким шаром карамель. Поки вона не застигла, корж потрібно розрізати на кілька невеликих частин. Наприклад, на 10-16.
    торт
  5. Решту коржів змастіть шоколадним кремом і складіть один на одного. Зверху красиво викладіть карамельні сегменти під невеликим кутом, як на фото. Деякі кондитери прикрашають торт трояндочками із  крему або посипають шоколадними краплями. А ще можна посипати торт крихтою, яка залишилася з-під коржів.

торт добош

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: