Легка страва з курки і фруктів до святкового столу

Виходить салат дуже яскравим і красивим, а готується дуже швидко і просто. Легка страва з курки і фруктів припаде до душі абсолютно всім. Поєднання продуктів, може бути, не зовсім звичайне, але просто ідеальне: салат виходить ніжним, смачним і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • 300 філе курячої грудки
  • два свіжих курячих яйця
  • два свіжих яблука
  • два мандарина
  • дві столові ложки лимонного соку
  • листя салату
  • 1-2 столові ложки майонезу

Приготування:

  1. Яблука (будь-якого сорту) промиваємо, очищаємо шкірку і виймаємо серцевину з насінням.
  2. Очищені яблука перекладаємо в невелику миску і поливаємо лимонним соком (відразу, щоб яблука не потемніли). Знадобиться приблизно дві столові ложки соку.
  3. Мандарини очищаємо не тільки від шкірки, а й від білих плівок. Потім розділяємо на часточки і розрізаємо кожну на три частини.
  4. Курячі яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо в холодній воді, очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо шматочками середнього розміру. Один жовток залиште для прикраси.
  5. Куряче м’ясо необхідно заздалегідь запекти в духовці до готовності, а потім охолодити і нарізати невеликими кубиками.
  6. Порада. Курячі грудки замаринуйте в спеціях і солі, полийте олією і залиште на пару годин (а ще краще, на всю ніч). Потім запікайте в духовці не більш ніж 30 хвилин.
  7. У глибокий салатник викладаємо курячу грудку, варені яйця, мандарини і яблука. Заправляємо салат майонезом і перемішуємо.
  8. Подавати салат будемо на плоскій тарілці, прикрашеній листям салату.
  9. В середину відправляємо салат, збираючи його невеликою гіркою. Зверху натираємо на дрібній тертці відкладений жовток.

Готовий салат можна відразу подавати на стіл – і насолоджуватися його смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: