Легка страва з курки і фруктів до святкового столу
від Denzhyttya
7 Грудня, 2020
Виходить салат дуже яскравим і красивим, а готується дуже швидко і просто. Легка страва з курки і фруктів припаде до душі абсолютно всім. Поєднання продуктів, може бути, не зовсім звичайне, але просто ідеальне: салат виходить ніжним, смачним і дуже ароматним.
Інгредієнти:
- 300 філе курячої грудки
- два свіжих курячих яйця
- два свіжих яблука
- два мандарина
- дві столові ложки лимонного соку
- листя салату
- 1-2 столові ложки майонезу
Приготування:
- Яблука (будь-якого сорту) промиваємо, очищаємо шкірку і виймаємо серцевину з насінням.
- Очищені яблука перекладаємо в невелику миску і поливаємо лимонним соком (відразу, щоб яблука не потемніли). Знадобиться приблизно дві столові ложки соку.
- Мандарини очищаємо не тільки від шкірки, а й від білих плівок. Потім розділяємо на часточки і розрізаємо кожну на три частини.
- Курячі яйця відварюємо до готовності, охолоджуємо в холодній воді, очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо шматочками середнього розміру. Один жовток залиште для прикраси.
- Куряче м’ясо необхідно заздалегідь запекти в духовці до готовності, а потім охолодити і нарізати невеликими кубиками.
- Порада. Курячі грудки замаринуйте в спеціях і солі, полийте олією і залиште на пару годин (а ще краще, на всю ніч). Потім запікайте в духовці не більш ніж 30 хвилин.
- У глибокий салатник викладаємо курячу грудку, варені яйця, мандарини і яблука. Заправляємо салат майонезом і перемішуємо.
- Подавати салат будемо на плоскій тарілці, прикрашеній листям салату.
- В середину відправляємо салат, збираючи його невеликою гіркою. Зверху натираємо на дрібній тертці відкладений жовток.
Готовий салат можна відразу подавати на стіл – і насолоджуватися його смаком.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки