Легкий десерт з яблучного пюре – ділюся рецептом
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Цей легкий яблучний десерт готується всього з двох інгредієнтів. По текстурі він нагадує зефір, тільки ми не додаємо цукровий пісок. Десерт досить швидко застигає. Виходить дуже повітряним і ніжним. Можна з нього зробити смачні домашні цукерки, нарізавши десерт шматочками і поливши шоколадом або присипавши кокосовою стружкою. Для того, щоб зріз був рівним при нарізці, потрібно ніж попередньо змастити олією. Рекомендую спробувати всім.
Інгредієнти:
- 360 гр яблучного пюре
- 14 гр желатину
Приготування:
- В першу чергу в каструлю вливаємо велику кількість води. Її ми будемо використовувати для водяної лазні. Ставимо на вогонь.
- Тепер в яблучне пюре відправляємо желатин і залишаємо в такому вигляді на 5 хвилин.
- Після закінчення потрібного часу ставимо масу на водяну баню і витримуємо кілька хвилин, постійно помішуючи. Желатин повинен повністю розпуститися.
- Потім масу залишаємо охолоджуватися.
- Після чого відправляємо пюре в чашу міксера і збиваємо все 20 хвилин. Швидкість міксера повинна бути середньою.
- Після закінчення потрібного часу маса повинна значно збільшитися в об’ємі і стати світлою.
- Беремо форму з високими бортиками і застеляємо її харчовою плівкою. Викладаємо сюди підготовлену масу і прибираємо заготовку на 60 хвилин в холодильник.
- Після закінчення потрібного часу витягаємо повітряний десерт і нарізаємо порційними шматочками.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки