Лимонний пиріг виходить вологим і пишним через фірмовий заварний крем
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Пиріг з ніжним кремом — ідеальний варіант десерту до чаю. Готується дуже просто. Ніжне дріжджове тісто поєднується з легким заварним кремом з додаванням лимона. До речі, такий легкий і ніжний крем ідеально підходить не тільки для пирога, а й для іншої випічки. Десерт виходить дуже ніжним, з приємним ароматом лимона.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г пшеничного борошна.
- 140 мл теплого молока.
- 50 г білого цукру.
- 30 г олії без запаху.
- 5 г сухих дріжджів.
- Сіль на ваш смак.
- Одне куряче яйце.
Для крему:
- 150 г білого цукру.
- 50 г крохмалю з кукурудзи.
- 80 мл лимонного соку.
- Цедра одного лимона.
- Одне куряче яйце.
- 500 мл води.
Приготування крему
- Лимонний крем готується так. У сотейник насипте цукор, додайте крохмаль, сік і цедру лимона, одне яйце і півлітра води, ретельно розмішайте віночком.
- Поставите сотейник на слабкий вогонь. Доведіть масу до загустіння, постійно помішуючи віночком, щоб яйце не згорнулося.
- Готовий крем повинен нагадувати по консистенції густу сметану. Перелийте його в миску, накрийте харчовою плівкою. Охолоджуємо.
Ніжне дріжджове тісто
- У миску налите тепле молоко. Висипте сухі дріжджі і добре розмішайте, щоб не було грудочок. Додайте цукор і соняшникову олію, а також дрібку солі. Перемішайте.
- Поступово починайте додавати просіяне борошно. Вимішайте тісто для пирога, сформуйте кульку. Покладіть кульку з тіста в миску і залиште на дві години. Не забудьте накрити миску харчовою плівкою або рушником.
- Присипте кухонну поверхню борошном. Розкачайте тісто, щоб вийшов прямокутник. Покладіть його в форму для випічки і залиште відпочити на півгодини.
Заповніть бороздинки кремом
- За допомогою лопатки або ножа зробіть на тісті шість діагональних борозни, як показано на фото.
- Яйце збийте виделкою і за допомогою пензлика змастіть ним тісто.
- Заповніть борозенки лимонним кремом.
- Найзручніше скористатися кондитерським мішком. Присипте зверху цукровою пудрою.
- Відправите в духовку хвилин на 15-20. Температура — 170 градусів.
- Коли з’явиться золотава скоринка, пиріг можна витягати з духовки.
Смачного!
Джерело:
lebedyne-hnizdo.com.ua
Позначки