Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт

Ачма – один з видів хачапурі, популярна страва грузинської кухні, являє собою закритий пиріг з начинкою всередині. Лінива ачма з тонкого лаваша – швидкий і спрощений варіант оригінальної страви. Шари лаваша просочуються мацоні або кефіром. Для начинки використовуємо м’ясний фарш, твердий сир і домашній сир. Такий багатошаровий пиріг вийде дуже м’яким, соковитим і смачним.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 280 г
  • Яловичий фарш – 200 г
  • Сир середньої жирності – 200 г
  • Твердий сир – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Петрушка – 20 г
  • Кефір – 200 г
  • Соняшникова олія – 10 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. В першу чергу приготуйте м’ясну начинку. Цибулю очистіть, дрібно наріжте, обсмажте в олії на сковорідці до м’якості. Додайте до цибулі м’ясний фарш, перемішайте, розділяючи великі грудочки фаршу на дрібні. Смажте 10 хвилин на невеликому вогні до готовності, додайте спеції за смаком.
  2. Твердий сир натріть на грубій терці. Сир домашній розігрійте виделкою. Свіжу петрушку наріжте дрібно ножем. Всі підготовлені компоненти вивантажити в одну ємність, перемішайте, злегка посоліть.
  3. Дно сковорідки змастіть соняшниковою олією або вершковим маслом, всередину покладіть великий лист тонкого лаваша, щоб бічні частини звисали зі сковороди. Решту лаваша порвіть руками на невеликі шматки. В середину укладіть кілька шарів рваного лаваша. Середину полийте невеликою кількістю кефіру або мацоні.Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
  4. М’ясну начинку остудіть, покладіть всередину лаваша, розрівняйте.
    Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
  5. Зверху на фарш також викладіть рвані листи лаваша. Полийте лаваш кефіром. Далі викладіть шар сирної начинки.Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
  6. Зверху покладіть кілька рваних шматків лаваша. Бічні ділянки основного листа лаваша загорніть в середину, повністю прикриваючи начинку. Верхівку полийте кефіром.
    Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
  7. Заготівлю прикрийте плівкою, поставте холодильник на 60 хвилин для просочення.
  8. Через час сковороду з коржем поставте на середній вогонь, смажте під кришкою.
  9. Коли одна сторона підрум’яниться, акуратно переверніть ачму на іншу сторону, також підсмажте до рум’яності.Лінива ачма з лаваша з фаршем та сиром, покроковий рецепт
  10. Готову ачму дістаньте з сковороди, наріжте на порційні шматки, подайте на стіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: