Лінива лазанья з лаваша
від Denzhyttya
12 Лютого, 2021
Класична італійська лазанья – страва багатоетапна і досить складна. Пропонуємо рецепт ледачої лазаньї швидкого приготування.
У страві листи тіста замінюються тонким лавашем, що зручно і доступно. Після просочення соусом лаваш розмокає, виходить необхідний ефект. В якості прошарку використовуємо м’ясний фарш, овочі, два види сиру і соус Бешамель. Чим більше вийде шарів, тим ефектніша буде лазанья.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 220 г
- М’ясний фарш – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Помідори – 1-2 шт
- Томатний соус – 1-2 ст.л
- Сир твердий 50% – 100 г
- Моцарелла – 100 г
- Соняшникова олія для смаження – 2 ст.л
- Суміш трав – за смаком
- Молоко – 400 мл
- Борошно – 1 ст.л
- Вершкове масло – 1 ст.л
- Мускатний горіх – 1 дрібка
- Сіль за смаком
Приготування:
- Головку цибулі очистіть, дрібно наріжте, обсмажте до м’якості в олії на сковорідці.
- Помідор наріжте дрібними кубиками, закиньте до пасерованої цибулі, перемішайте, продовжуйте смажити на невеликому вогні.
- До овочів додайте м’ясний фарш. Коли фарш схопиться, часто його перемішуйте, розділяючи великі шматочки на дрібні. Фарш посоліть і поперчіть, всипте сухі трави за смаком, смажте 3 хвилини.
- Додайте томатний соус, перемішайте. Якщо весь м’ясний сік випарується, можна додати трохи води, щоб томатний соус рівномірніше розподілився. Суміш тушкуйте ще 3-5 хвилин.
- Окремо приготуйте соус Бешамель. У сковороду помістіть шматок вершкового масла. Коли масло розтане, додайте борошно, перемішайте. Поступово вливайте тепле молоко, постійно перемішуючи, поки соус не загусне. Віночком видаліть всі грудочки, додайте сіль і мелений мускатний горіх.
- Дно жароміцної прямокутної форми змастіть соняшниковою олією. Тонкий лаваш наріжте на смужки, які за розміром будуть трохи більше, ніж сама ємність. На дно покладіть одну смужку лаваша. Нижній шар краще не змащувати соусом, щоб страва легко виймалася з форми.
- Зверху нанесіть частину м’ясної суміші, рівномірно розподіліть.
- Фарш полийте невеликою кількістю соусу Бешамель.
- Два види сиру натріть на тертці, викладіть їх наступним шаром.
- Далі укладіть другий лист тонкого лаваша, злегка змастіть його вершковим соусом.
- Знову викладіть м’ясний фарш. Повторіть всі шари по колу, поки не закінчаться компоненти. Має вийти приблизно 4-5 шарів.
- Верхнім шаром викладіть тонкий лаваш, змастіть його соусом. Форму поставте в заздалегідь розігріту духовку, випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
- Страву дістаньте, притрусіть тертим сиром.
- Назад поставте форму в духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився. Наріжте страву на порційні шматочки, подайте до столу.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua