Львівські пампухи на дріжджах та молоці: рецепт приготування тіста
від Denzhyttya
5 Січня, 2023
Тісто для Львівських пампушків зазвичай начиняють або солодкою маковою начинкою, або повидлом. Це робить їх ще більш апетитними та приємними на смак. На святу вечерю пампухи ставлять як десерт. Пропоную їх приготувати і вам!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 1,2 кг
- Молоко – 600 мл
- Цукор – 220 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 70 г
- Вершкове масло – 70 г
- Жовтки – 3 шт.
- Ванілін – за смаком
- Дріжджі – 40 г
- Вишня – 200 г
Приготування:
- Для початку зробіть опару. У глибоку ємність перелийте тепле молоко. До нього додайте 1 ст. л. цукру, покришіть туди пресовані дріжджі. Перемішайте. Просійте в опару 200 г борошна. Знову перемішайте інгредієнти.
- Накрийте ємність з опарою і залиште при кімнатній температурі на 2 години. Згодом знову ретельно перемішайте суміш. Не припиняючи працювати віночком, вмішайте в неї залишки цукру, ванілін, сіль, масло та олію.
- У цю однорідну суміш пересипте грам 600 борошна. 200 г борошна, що залишилося, посипте робочу поверхню. Замішайте тісто. Коли воно буде готове, помістіть його в миску, змащену олією і залиште на 30 хвилин в теплому місці.
- Тісто, що підійшло, розділіть на кілька частин, кожну скачайте в ковбаску. Наріжте їх шматочками близько 70 г кожен. Сформуйте коржики, у центр кожного помістіть по кілька вишень без кісточок. Можна купувати як свіжі, так і консервовані.
- Схуйте начинку в тісті, щільно прищепіть краї. Обсмажуйте пончики до рум’яності у великій кількості гарячої олії. Готові вироби перекладайте на паперові рушники, щоб увібрали зайву олію.
- Не даючи пампушкам охолонути, відразу пересипте їх цукровою пудрою. Подавайте випічку до теплого столу з кефіром, узваром або несолодким компотом. Традиційний український десерт на Різдво готовий!
Джерело:
babusyni-retsepty.com.ua