Лимонний пиріг зі згущеним молоком
Офіційно заявляю: домашньої випічки багато не буває! Безумовно, для шматочка пирога привід завжди знайдеться, чи не так? А іноді ароматні ласощі прямо з духовки – вже і є привід для посиденьок за чашкою чаю. Сьогодні вчимося готувати приголомшливий лимонний пиріг.
Класичне поєднання пісочного тіста і ніжного сирного суфле вдало доповнює шаnочка з білкового безе. Крім того, рецепт пирога зі згущеним молоком сподобається господиням, які поспішають скоріше порадувати близьких. Адже технологія приготування дуже проста і не займає багато часу!
Інгредієнти:
- Вершкове масло 70 г
- Пшеничне борошно 100 г
- цукор 50 г
- яйце 1 шт.
- Згущене молоко 200 г
- Лимонний сік 60 мл
- лимонна цедра 12 г
- яєчні білки 2 шт.
- Яєчний жовток 2 шт.
- Сир 200 г
- крохмаль 2 ст. л.
- ванілін за смаком
- Цукрова пудра за смаком
- сіль дрібка.
Приготування:
- Щоб приготувати пісочне тісто, змішайте цукор, яйце, борошно і розтоплене вершкове масло. Викладіть тісто у форму для випікання, формуючи бортики, проткніть виделкою і відправте в розігріту до 180 ° С на 15 хвилин.
- Тепер візьмемося за суфле. З’єднайте жовтки, ванілін, крохмаль, сир, лимонний сік і цедру, згущене молоко. Залийте суфле на тісто і випікайте ще 20 хвилин.
- Останнє – меренга: збивайте білки з сіллю, поступово додаючи цукрову пудру. Готову пухку масу викладіть на пиріг, випікайте ще 10 хвилин на нижній полиці духовки.
Начинка пирога виходить вже солодкою, тому не переборщіть з цукровою пудрою при приготуванні меренги. А ось ласунам тут можна розганятися! Ставте чайник вже на останніх хвилинах приготування і готуйтеся насолодитися смачним домашнім пирогом.