Лимонний пиріг зі згущеним молоком

Офіційно заявляю: домашньої випічки багато не буває! Безумовно, для шматочка пирога привід завжди знайдеться, чи не так? А іноді ароматні ласощі прямо з духовки – вже і є привід для посиденьок за чашкою чаю. Сьогодні вчимося готувати приголомшливий лимонний пиріг.

Класичне поєднання пісочного тіста і ніжного сирного суфле вдало доповнює шаnочка з білкового безе. Крім того, рецепт пирога зі згущеним молоком сподобається господиням, які поспішають скоріше порадувати близьких. Адже технологія приготування дуже проста і не займає багато часу!

лимонний пиріг

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 70 г
  • Пшеничне борошно 100 г
  • цукор 50 г
  • яйце 1 шт.
  • Згущене молоко 200 г
  • Лимонний сік 60 мл
  • лимонна цедра 12 г
  • яєчні білки 2 шт.
  • Яєчний жовток 2 шт.
  • Сир 200 г
  • крохмаль 2 ст. л.
  • ванілін за смаком
  • Цукрова пудра за смаком
  • сіль дрібка.

Приготування:

  1. Щоб приготувати пісочне тісто, змішайте цукор, яйце, борошно і розтоплене вершкове масло. Викладіть тісто у форму для випікання, формуючи бортики, проткніть виделкою і відправте в розігріту до 180 ° С на 15 хвилин.пісочне тісто в формі
  2. Тепер візьмемося за суфле. З’єднайте жовтки, ванілін, крохмаль, сир, лимонний сік і цедру, згущене молоко. Залийте суфле на тісто і випікайте ще 20 хвилин.приготування суфле
  3. Останнє – меренга: збивайте білки з сіллю, поступово додаючи цукрову пудру. Готову пухку масу викладіть на пиріг, випікайте ще 10 хвилин на  нижній полиці духовки.приготування крему

Начинка пирога виходить вже солодкою, тому не переборщіть з цукровою пудрою при приготуванні меренги. А ось ласунам тут можна розганятися! Ставте чайник вже на останніх хвилинах приготування і готуйтеся насолодитися смачним домашнім пирогом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: