Макові булочки. Простий рецепт домашньої випічки

Відкриваю духовку, дістаю лист з маковими булочками і аромат розлітається по всьому будинку. Відразу нахлинули спогади. Ось і сьогодні пропоную рецепт булочок з дитинства, тільки дріжджі замінила на сухі. І мак готувала, як бабуся, тільки за допомогою блендера. На аромат збіглися рідні, заварили чорний чай з м’ятою і потихеньку, за приємною бесідою, булочки зникли з тарілки. Раджу і вам приготувати їх.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 6 г сухих дріжджів
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1/4 ч. л. солі
  • 500 г борошна

Для начинки:

  • 130 г маку
  • 2 ст. л. цукру (або за смаком)
  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • жовток
  • 1 ст. л. молока

Приготування:

  1. У тепле молоко додаю 1 ст. л. цукру і дріжджі. Даю постояти 15 хвилин, до утворення “шапочки”.
  2. Додаю цукор, що залишився, ванільний цукор, олію, розтоплене вершкове масло, яйця. Перемішую і солю.
  3. Поступово додаю борошно, замішую тісто. Накриваю ємність з тістом і ставлю в тепле місце на 1 – 1,5 години. Даю тісту підійти.
  4. Тим часом готую макову начинку. Мак заливаю кип’ятком і даю постояти 10 – 30 хвилин. Відціджую і розміщую в чашу блендера.
  5. Додаю цукор і перетираю. Мак можна збити занурювальним блендером або пропустити через м’ясорубку.
  6. Тісто, що підійшло ділю навпіл. Кожну частину розкачую в пласт (у мене шириною 36 см).
  7. Змащую маслом і розподіляю макову начинку (відступивши від краю 2 см).
    Макові булочки. Простий рецепт домашньої випічки
  8. Скачую в рулет і ділю на 9 частин по 4 см.Макові булочки. Простий рецепт домашньої випічки
  9. Викладаю булочки на деко, застелений пергаментом. Змащую яйцем, збитим з 1 ст. л. молока. Ставлю в духовку, розігріту до 190 – 200С на 20 хвилин.
  10. Злегка остиглі булочки подаю до чаю або з молоком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: