Маковий тортик з кавовою ноткою
Маковий тортик з кавовою ноткою – простий у приготуванні тортик. Макові коржі, ніжний крем, кислинка смородинового крему… Для тих хто любить випічку з маком – ідеальний варіант. Тортик виходить в міру солодким та ніжним. Спробуйте!
інгредієнти
Для тіста:
- Мак мелений (сухий) – 250 г.
- Цукор – ¾ склянки.
- Мед – 1 ст.л.
- Яйця – 4 шт.
- Манка – 3 ст.л.
- Панірувальні сухарі – 1 ст.л.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Ароматизатор ваніль чи мигдаль.
Для крему:
- Сир (тричі перемелений) – 400 г.
- Вершки (від 30%) – 200 г.
- Кава розчинна – 1 ст.л.
- Цукрова пудра – 2 ст.л.(чи за вашим смаком).
- Желатин – 3 ч.л.
Додатково:
- Смородинове варення.
Приготування
Коржі
Відділяємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром до пухкої світлої маси, додаємо рідкий мед, ще раз швидко збиваємо.
Додаємо мак, манку, розпушувач та сухарі, вимішуємо ложкою.
Білки збиваємо окремо до стійкої піни, акуратно вмішуємо в тісто.
Дно форми (d=22) застеляємо пергаментом, викладаємо тісто.
Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Охолоджуємо, розрізаємо на 3 коржі.
Крем
Желатин розчиняємо в невеликій кількості гарячої води, залишаємо до охолодження. Каву розчиняємо в 2 ст.л. води, охолоджуємо.
Добре охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою до густого пишного крему, по ложці додаємо сир, продовжуємо збивати.
До желатину додаємо 2 ст.л. кремової маси, добре вимішуємо. Вливаємо набряклий желатин до сирно-вершкової маси, збиваємо до однорідності.
Відкладаємо 3-4 ст.л. крему. Решту крему ділимо на 2 частини, до однієї додаємо каву, ще раз збиваємо.
Перший корж, добре змащуємо смородиновим варенням, змащуємо білим кремом, вирівнюємо, накриваємо другим коржем, змащуємо кавовим кремом, накриваємо третім коржем.
Кремом, який залишився ,змащуємо верх та боки торту. Прикрашаємо за власним бажанням .
Смачного!