Мама навчила маринувати огірки: 5 років так готую, до весни йдуть скільки б не зробила
10 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом заготівлі на зиму. Солодкий мариновані огірки з часником. Смак цих огірків такий, що можна відразу з’їсти всю банку. Завжди виходять смачні та хрусткі. Готуються дуже швидко і без клопоту.
Інгредієнти дано на 3 банки по 1 л:
- Огірки – 2 кг.
- Вода – 1 л.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 2 ст.л.
- Часник – 6 зуб.
- Оцет 6-9% – 200 мл.
Приготування:
- У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, перемішуємо та ставимо на вогонь.
- Доводимо до кипіння, відключаємо і даємо розсолу охолонути до кімнатної температури.
- Цим часом підготуємо банки, миємо та стерилізуємо.
- На дно кожної банки кладемо по 2-3 зубчики часнику і все більше ніяких спецій, у цьому і є секрет смакоти та простоти цих огірків.
- Заповнюємо банки огірками, заливаємо остиглим розсолом.
- Банки з огірками ставимо у каструлю, прикриваємо стерилізованими кришками, заливаємо водою.
- Ставимо каструлю з банками на вогонь, чекаємо поки огірки в банках повністю змінить колір, за часом приблизно 7-10 хвилин.
- Як тільки огірки в банках змінили колір і не залишилося жодної зеленої цятки, дістаємо і відразу закриваємо кришками.
- Перевертаємо банки і добре укутуємо, залишаємо до повного остигання. Смак гарний, зберігаються добре навіть при кімнатній температурі.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки