Мандаринки з курячого м’яса – смачна закуска на святковий стіл
від Denzhyttya
21 Грудня, 2021
Цей вид закусок змітається зі столу просто на ульот. Я коли вперше побачила такі мандарини на святковому столі, то просто не повірила, що це салат.
Інгредієнти:
- Куряче стегенце 2 шт.
- Морква 3 шт.
- Твердий сир 300 гр.
- Часник 3-4 зубчики
- Петрушка 1 пучок
- Майонез
- Сіль та перець за смаком
- Оливки за бажанням
Приготування:
- Стегенця і моркву відварити до готовності та остудити. Коли варитимете м’ясо, додайте у воду листок лавровий, зубчик часнику і пів цибулини так м’ясо вийде ароматним і смачнішим.
- Моркву варимо прямо в шкірці. Після цього охолоджуємо і очищаємо. Очищену моркву натерти на дрібній тертці та добре віджати, щоб прибрати зайву вологу.
- Сир також натерти на дрібній тертці, а петрушку дрібно нашаткувати. Охолоджене м’ясо розібрати на волокна і дрібно нарізати. Складаємо інгредієнти в одну миску, додаємо майонез та добре перемішуємо до однорідності.
- Далі з отриманої маси руками змоченими у воді скачуємо невеликі колобки розміром із мандаринку. В серединку кожної мандаринки можна додати по одній оливці.
- Кожен колобок обернути тертою морквою. Після того, як з неї віджати вологу вона стає пластичною і піддатливою. Не треба робити надто товстий шар моркви.
- Готові мандаринки викладаю на тарілку і змащую кожну олією, щоб надати природний блиск. Зверху по центру встановлюю живці цілої гвоздики імітую хвостики.
Закуска повністю готова і її можна подавати на стіл холодною, так і гарячою.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки