Мандариновий пиріг, який тане у роті. Готується просто та виходить дуже смачно
від Denzhyttya
24 Грудня, 2021
Новорічний настрій завжди створює аромат ялинки та цитрусових. Тому мандариновий пиріг якраз можна зробити саме на новорічні свята.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт
- масло вершкове, 90 г
- цукор, 50 г
- розпушувач, 1 ч. л
- борошно, близько 300 г
- ванілін
- сіль дрібка
Для приготування начинки необхідно :
- мандарини, 4 шт
- цукор, 50 г
- цедра лимону
- крохмаль кукурудзяний 2 ст.л
Приготування:
- Яйце з сіллю та цукром, ваніліном збиваємо віночком або міксером.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо масу.
- Борошно просіюємо.
- У масу всипаємо розпушувач, частинами вводимо борошно і перетираємо масу в крихту.
- Форму застеляємо пергаментом і висипаємо частину крихти, утрамбовуємо склянкою і формуємо бортики.
- Відправляємо у холодильник на 15 хвилин.
- Очищаємо мандарини та ділимо на часточки, подрібнюємо за допомогою блендера до однорідності.
- Всипаємо в мандаринову масу крохмаль та цукор, цедру лимона, варимо до густини на невеликому вогні.
- Викладаємо начинку на тісто, розрівнюємо та посипаємо другою частиною крихти.
- Відправляємо випікатися за 180 градусів близько 35 хвилин до рум’яності, але дивіться по своїй духовці.
Пиріг виходить м’яким, ніжним, дуже ароматним, справжнім новорічним дивом та десертом.
Джерело:
mandarynka.com.ua